Cazul Azomureș și atitudinea premierului-general al României: se preocupă să respecte deciziile UE mai mult decât de soarta economiei românești

Guvernarea PNL-PSD-UDMR se preocupă să respecte deciziile UE mai mult decât de soarta economiei românești, a asigurării unei independențe și nu a dependenței de companii străine.

Premierul, proaspăt ales ca președinte de partid, a menționat în cursul zilei de ieri că ,, există o decizie a UE astfel încât pentru iarna 2022-2023 să înmagazinăm până la 90% din capacitatea de depozitare a gazului,, referindu-se la faptul că nu putem ajuta combinatul Azomureș, de producere a îngrășămintelor pentru agricultură, pentru că nu ar rămâne suficiente stocuri pentru populație.

Am discutat inclusiv cu reprezentanţii companiei Azomureş. Este foarte important pentru noi să înceapă producţia de îngrăşăminte chimice. Sunt pregătiţi în orice moment în care găsim sursa de gaz să pornească producţia de îngrăşăminte. În acest moment nu avem gaz suficient astfel încât să putem să asigurăm înmagazinarea în depozite pentru iarna 2022-2023.

Totodată există şi discuţii între Azomureş şi producătorii naţionali de gaz, respectiv Romgaz şi Petrom, să identifice o soluţie în care să poată să pornească.

Există o decizie a UE, astfel încât pentru iarna 2022-2023 să înmagazinăm până la 90% din capacitatea de depozitare. (…) În acest moment România poate să înmagazineze 3,4 miliarde de metri cubi de gaze”, a spus premierul Ciucă.

Când nu ai destulă dorință și voință pentru a servi DOAR interesul patriei și al poporului român atunci găsești subterfugii de genul ,, să identifice alții,, soluții.

Cazul Azomureș nu este unul singular! Avem cazul Hidoelectrica, Alro, cazul termocentralelor închise și al dependenței de energie din surse străine, cazul agriculturii românești pusă pe butuci pentru a importa produse din alte țări( roșii din Turcia, mere din Polonia și morcovi din te miri ce alte țări de parcă nu am avea în țară unele dintre cele mai roditoare terenuri, idem în cazul zootehniei). Rafinăriile noastre au ajuns la fier vechi pentru ca să se elimine concurența iar fabricile zahăr  s-au închis una după alta după ce au fost preluate de străini. Ca de altfel toate unitățile de producție din România care făceau concurență puternicului grup de interese. Dintr-o țară fără datorii, cu unități de producție axate pe export, am ajuns  o țară îndatorată și dependentă până și din punct de vedere alimentar de cei care au contribuit din plin la deznaționalizare în scop de dezintegrare teritorială.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Pe data de 12 aprilie 1989, România a încheiat plata datoriei externe, ce se ridica la 21 miliarde de dolari, și chiar mai avea de recuperat 2,5 miliarde de dolari.

Datoria publică a României a ajuns la finele lunii ianuarie 2021 la suma de 503,6 miliarde lei şi o pondere de 47,8% din PIB, depășind în premieră pragul de 500 miliarde lei.

Cine exploatează gazele din Marea Neagră, teritoriu românesc și de ce domnule premier?  Un general nu își lasă de izbeliște oastea așa cum a făcut generalul desemnat premier care a acceptat în 17 decembrie acea OUG 130 în care prin articolul XL aplica tratament discriminatoriu pentru urmașii românilor expulzați în 1940 de ocupantul hortyst din Ardealul de Nord.

Un general ar trebui să fie obișnuit să lupte până la capăt pentru interesul național și să nu se lamenteze când dă de greu.

Așa ne-au obișnuit înaintașii care ne-au lăsat o țară liberă și independentă!

Buletin de Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Ciută Daniela

Inginer, jurnalist, președinte ASTRA Carei

Next Post

Fermierii moldoveni vor primi sprijin de urgență de la FAO pentru atenuarea efectelor negative generate de conflictul din Ucraina asupra sectorului agricol

mar apr. 12 , 2022
Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) va desfășura în Republica Moldova, la solicitarea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) unproiect de asistență de urgență în sprijinul fermierilor mici. Proiectul vine cu o investiție inițială de 500 mii USD iar suportul urmează să fie majorat prin colaborarecu alți […]

Poate vă place și:

libris.ro