Site icon Glasul.info

După vremuri, ca trestia în vânt

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a postat pe facebook luni, 11 aprilie 2020, două ipostaze complet diferite ale unui politician de tristă amintire de pe scena politică din România: Cristian Preda.

Este vorba de două declarații publice ale fostului băsist și udrist Cristian Preda, trecut pe la toate cloacele politice emanate de un Traian Băsescu aflat pe culmile puterii:

19 august 2011: “Mi se pare inadmisibilă hărţuirea la care e supusă Elena Udrea de către Antena 3. După ce postul i-a consacrat o bună bucată dintr-o emisiune pentru a discuta despre preţul mult umflat al unei rochii purtate cu câtva timp în urmă, jurnaliştii aceluiaşi post au decis să urmărească diverşi membri ai familiei ministrului. Dacă o persoană care ocupă o poziţie de responsabilitate publică e permanent expusă, libertatea sa de mişcare şi chiar de exprimare fiind mult restrânsă, nimic nu justifică hărţuirea rudelor sale. Ăsta nu mai e jurnalism, ci linşaj. E prea mult. Din solidaritate cu Elena Udrea, voi refuza orice invitaţie a Antenei 3, până când postul nu va prezenta scuze publice – şi celor lezaţi, şi publicului – pentru gesturile total deplasate comise în ultimele zile”. (Blog)

Crsitian Preda

11 aprilie 2022: Mediul de afaceri corupt din România a reușit să impună o vedetă a vieții noastre publice, una care a profitat mai întâi de instituția Consiliului General al Municipiului București, pe urmă de instituțiile la care au avut acces partidele din 2005. A ajuns să influențeze viața publică din România prin captarea unei părți a opiniei, prin controlul exercitat asupra ziarelor și prin apariții aproape cotidiene în media. A terminat prin a-i nărui cariera politică lui Traian Băsescu. Ea era conectată la mediile politice pesediste și la tot felul de mașinațiuni peneliste”. (Europa Liberă)

Crsitian Preda

Fi-ne-ar silă şi făcea-ni-s-ar greaţă!

Exit mobile version