VIDEO | Filmare rară din 1992 în care Adrian Păunescu vorbește despre influența lui George Soros în România!

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici, informează R3Media.

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici.

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici, informează R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici.https://www.youtube.com/embed/m1DMTdqDZK8?start=3807&feature=oembed

Un moment care ne-a atras atenția a fost atunci când Adrian Păunescu, în timpul unei întâlniri la ziarul Moldova Suverană, le-a vorbit colegilor jurnaliști din Basarabia despre influența lui George Soros în România. Reiterăm că aceste declarații au fost făcute în anul 1992.

„Am intrat într-o lume în care fiecare om vrea să câștige, pe față. Și la nivel de grup social s-au dezlănțuit patimile astea nesăbuite ale îmbogățirii, ale banului, pe care nu avem cum să le reprimăm și trebuie să ținem seama de ele. Nu e bine că e așa, eu sunt de acord cu dumneavoastră că nu asta ar fi unirea ideală, dar nu mai suntem în 1918. Suntem într-o lume supra-bombardată de informații, suntem într-o lume în care Moscova face toate eforturile, iar Bucureștiul nu face nimic.

Păi, practic, noi, cei care facem presă, ar trebui să fim subvenționați, dumneavoastră ar trebui să fiți subvenționați de România, nu de Soros. El nu are niciun interes, decât să dezbine România. Subvenționează toate oficinele dezbinării noastre din Ardeal, din București. Tot, tot, tot! Unde apare un punct de vedere care va conduce la spargerea României, Soros intervine, iar noi stăm ca blegii.

Rațiu e bogat și nu dă niciun leu, Drăgan e bogat, dar nu se încheagă nimic. Mă întreb, dacă în Congresul american sunt atât de mulți unguri care susțin cauze anti-românești, de ce nu au intrat în Congresul american și niște americani de origine română? Suntem blestemați?

Eu cred că soluția este ca Bucureștiul să arate o altă față Basarabiei, decât cea pe care a arătat-o până acum. Nu putem să nu ținem seama de faptul că România este dezbinată de ea însăși. La București există câteva țări românești care se bat între ele. S-ar omorî oamenii unii pe alții“, spunea Adrian Păunescu în 1992.

Remarcile lui Adrian Păunescu despre George Soros pot fi văzute de la 01:02:51  – 01:04:55, transmite R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

Joe Biden a numit prima femeie lesbiană în funcția de purtător de cuvânt al Casei Albe. Karine Jean-Pierre e „măritată” cu o jurnalistă de la CNN cu care are un copil

vin mai 6 , 2022
Președintele SUA, Joe Biden, a numit-o pe Karine Jean-Pierre, în funcția de purtător de cuvânt al Casei Albe, după ce actualul deținător al funcției, Jen Psaki, a anunțat că va părăsi postul. Președintele Biden a lăudat, „experiența, talentul și onestitatea” viitoarei sale purtătoare de cuvânt, informează R3Media. Karine Jean-Pierre, în vârstă […]

Poate vă place și:

libris.ro