libris.ro

Urmașii pandurilor lui Tudor din Vladimiri s-au unit într-o singură simțire constituind Filiala Gorj S.O.S România

Urmașii pandurilor lui Tudor din Vladimiri s-au unit într-o singură simțire constituind Filiala Gorj S.O.S România

Urmașii pandurilor lui Tudor din Vladimiri, simțind fiorul rece al globalismului, s-au unit într-o singură simțire constituind Filiala Gorj S.O.S România. Vineri, 8 iulie 2022, la Târgu Jiu a avut loc o întâlnire între conducerea Partidului S.O.S România și susținătorii acestui partid din județul Gorj.

Cu această ocazie s-a constituit Filiala Gorj S.O.S România, pornindu-se pe drumul luptei pentru eliberarea poporului român de sub jug străin, pornită la începutul secolului XIX de către Tudor Vladimirescu, figură emblematică pentru istoria Țării Românești, conducătorul Revoluției de la 1821, al pandurilor și domn al Țării Românești.

Privit de către mulți istorici ca fiind fondatorul naţionalismului românesc, Tudor Vladimirescu era cândva pe majoritatea bancnotelor românești.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Treptat, odată cu îmbrățișarea „valorilor” globaliste, Tudor Vladimirescu precum și cei mai de seamă reprezentanți ai naționalismului românesc au dispărut de pe bancnotele românești, fiind înlocuiți în ultimele decenii cu reprezentanți ai culturii românești.

Într-o perioadă de profund declin identitar pentru România, cu reperele identitare românești extirpate din marile orașe ale României, mai ales din Transilvania, cu statui demolate sau exilate în locuri mărginașe periferice, cu statui confiscate abuziv și ilegal și ascunse prin locuri insalubre precum s-a întâmplat la Oradea cu statuile lui Mihai Viteazul și Gojdu, cu Mihai Eminescu ținut vreme de peste șase ani între scânduri, cu statuia lui Avram Iancu de la Turda mutată din centrul orașului într-un loc dosit, cu încercări de mutare a ansamblului statuar al lui Avram Iancu de la Carei, cu statuia lui Mihai Eminescu din fața teatrului din Cluj „amenajată” parțial după modelul celei de la Oradea, cu moloz și „lucrări” de construcție în jurul ei, observăm că dispariția unor mari eroi naționali ai neamului românesc de pe bancnotele românești nu este chiar întâmplătoare, ci face parte dintr-o luptă axiologică și ideologică dusă împotriva poporului român, împotriva identității noastre.

Înființarea unei filiale la Gorj a Partidului S.O.S România, reînvie astfel suflarea naționalistă românească pe acele meleaguri de unde a pornit la începutul secolului al XIX-lea emanciparea identitară a poporului român. Chiar dacă Revoluția de la 1821 nu a avut finalul așteptat, ea constituie un moment de redeșteptate națională și a constituit baza trezirii conștiinței naționale și a dat semnalul că poporul român poate avea speranța obținerii independenței și suveranității naționale dacă este unit.

Tudor Vladimirescu împreună cu pandurii săi a fost unul dintre primii eroi naționali care i-a învățat pe români faptul că „poporul unit nu poate fi învins”! Astăzi, sperăm ca urmașii pandurilor lui Tudor Vladimirescu să se unească din nou și să asistăm la o nouă Revoluție a conștiinței naționale în sânul poporului român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info