Partidul S.O.S. România reacționează în scandalul momentului legat de inaugurarea stadionului de la Miercurea Ciuc

Partidul S.O.S. România reacționează în scandalul momentului legat de inaugurarea stadionului de la Miercurea Ciuc, Foto: sport.ro

Controversele din jurul refuzului FRF (Federația Română de Fotbal) de a se disputa un meci de fotbal între naționala U18 de fotbal a României și cea similară a Ungariei, cu ocazia inaugurării stadionului modernizat de la Miercurea Ciuc, au stârnit numeroase reacții, printre care și cea din partea unui nou partid apărut pe scena din România, Partidul S.O.S România.

Redăm integral sesizarea formulata de Partidul S.O.S România prin Președintele partidului, doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă cu privire la inaugurarea Stadionului din Miercurea Ciuc:

„CĂTRE

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL

Domnului Președinte Răzvan BURLEANU

Stimate Domnule Președinte,

Lipsa de abilitate și de competență de la nivelul conducerii Federației Române de Fotbal are drept consecință punerea în scenă a unui meci de fotbal cu simbolistică separatistă și iredentistă.

Refuzul Federației de Fotbal cu privire la participarea naționalei U18 a României într-un meci amical cu reprezentativa similară a Ungariei cu ocazia inaugurării stadionului modernizat din Miercurea Ciuc, lasă acum din păcate loc unei interpretări cu grave conotații politice.

Asistăm acum, din păcate, din cauza refuzului Federației Române de Fotbal, la imprimarea unei note politice cu grave implicații date unui meci de fotbal amical între niște copii.

Un președinte al Federației Române de Fotbal nu trebuie să aibă doar bune abilități legate de management și probleme sportive, ci trebuie să aibă și abilități diplomatice, mai ales în probleme atât de sensibile precum cele de tipul acesteia declanșate de inaugurarea stadionului recent modernizat la Miercurea Ciuc.

Lipsa de fler a conducerii Federației Române de Fotbal, conduce în mod direct la consecințe grave și neașteptate: prin acceptarea invitației Clubului de la Miercurea Ciuc, meciul respectiv s-ar fi disputat într-un cadru normal, între naționalele U18 ale României și Ungariei, și nu ar mai fi îmbrăcat și aceste conotații controversate, pe care unii le-ar putea interpreta drept o provocare antiromânească.

Prin simpla acceptare a invitației inițiale, puteți pune punct acestui scandal din jurul inaugurării stadionului modernizat de la Miercurea Ciuc și chiar vă rugăm să o faceți cât timp mai este posibil.

Stă în puterea și în responsabilitatea dumneavoastră ca sportul pe care-l „păstoriți” să nu se metamorfozeze într-o armă politică, ce aduce grave prejudicii de imagine la adresa fotbalului românesc.În consecință, vă solicit ca de urgență și cu precădere să reveniți asupra poziției dumneavoastră și să reparați imediat greșeala făcută ce a dat naștere unor conflicte interetnice ce pot escalada în mod neprevăzut, mai ales că sunt persoane și grupuri interesate de segregație și conflicte.

Vă solicit de urgență răspuns la adresa de mail: diana.iovanovici-sosoaca@senat.ro.PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIAPREȘEDINTESenator Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ”, se arată în comunicatul de presă al Partidului S.O.S România

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info