(VIDEO) 4 AUGUST: Este nevoie (DIN NOU) de o pereche de opinci pe Parlamentul din Budapesta

Epopeea opincarilor, "Opinca Dacica Muzeul capitolini 1" by CristianChirita - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - commons.wikimedia.org

25 Mai 2022, Declarație politică: „Este nevoie de o pereche de opinci pe Parlamentul din Budapesta!”

La distanță de peste un secol de la isprava oltenilor care au pus opinca pe Parlamentul din Budapesta la data de 4 August 1919, un episod istoric intrat deja în legendă, un singur parlamentar român iese public și reiterează nevoia de a pune din nou o pereche de opinci pe același parlament din capitala Ungariei.

Contextul politic actual, precum și derapajele tot mai accentuate din ultimii ani ale unor înalți oficiali ai statului ungar pe teritoriul României, au făcut-o pe Doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă să acționeze în Parlamentul României, pe data de 25 Mai 2022, cu o declarație memorabilă:

„Declarația mea politica se intitulează ,,Este nevoie de o pereche de opinci pe Parlamentul din Budapesta”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Stimati colegi senatori,

România fierbe. Mai are putin si da in clocot. În timp ce va preocupati de soarta ucrainenilor, care au ajutoare, mai ales militare, din toate partile globului, asa că numai de ajutorul nostru nu au nevoie, desi l-au avut peste puterile noastre economice, vecinii nostri de la vest, in cârdășie cu vesnicul pseudopartid de guvernare UDMR, atentează la siguranta natională si integritatea teritoriala a României, precum incearca sa instige la violentă, razboi interetnic între romani si etnicii maghiari care de secole traiesc in liniste si pace.

Firavele luari de pozitie ale coalitiei de guvernare, comunicatul Ministerului Afacerilor Externe transmis cu temerea să nu deranjeze cumva ungurii si rusii din spatele lor, lipsa de reactie a UDMR, ca și a serviciilor secrete romane, ma fac să ma gândesc ca planul conspirativ de rupere a României in cel putin trei parti nu este departe de a fi implementat. Este nevoie de o scânteie aprinsa în centrul tarii, un razboi civil este exact ceea ce urmaresc acesti antiromâni. Evident că pe unii Ciuci, Măciuci, Ciolaci nu îi putem suspecta de niscaiva inteligentă. Sunt doar folositi in imensa lor stupiditate pentru a distruge statul cel mai bogat in petrol si gaze din Europa, nemaipunând la socoteala metalele rare si pamântul roditor care ar asigura independenta economic a oricărui alt stat.

Vizita Presedintelui Ungariei, Katalin Novak, este o sfidare crasă fata de Romania și poporul român, o încalcare gravă a relatiilor diplomatice dintre cele doua tări, aceasta plimbându-se ca Voda prin lobodă prin Romania, de parca ar fi fost pământul său, precum si o provocare mizerabila a românilor și a etnicilor maghiari, o instigare la razboi civil.

Pentru tantalaii care habar nu au de legile ce guverneaza relatiile diplomatice si cutumele dreptului diplomatic, trebuie cateva explicatii, că altfel vor muri mai prosti decat s-au născut si mai provoaca si daune României prin comportamentul lor de tradători inculti si infami. Un președinte de stat exercită aceasta functie și în somn, astfel că orice pas face îl exercită cu această calitate legată ca o piatra de moara de picior, chiar si în vacantă sau in vizitele neoficiale. Sfidarea Presedintelui Ungariei nu este intâmplatoare, prima vizita trebuia sa o facă la Cotroceni, să dea salutul cuvenit Presedintelui României, pentru ca asa saluta poporul român pe al cărui pamânt calcă, asa antiromân cum este el si mut, să anunte care este programul și să fie însotită de oficialitati si serviciul de pază si protectie adecvat unui sef de stat. Nu a facut-o. În schimb, a participat la acte de atentat la adresa sigurantei nationale a statului roman, asistand la premierea a doi etnici maghiari condamnati pentru acte de terorism impotriva statului si poporului român si cu concursul progresistilor din USR, prin primarul din Alba Iulia, Gabriel Plesa, în cadrul unui eveniment oficial au dezvelit, in inima cetatii Marii Unirii realizată de domnitorul Mihai Viteazu la 1600, o statuie a unui guvernator maghiar în perioada de ocupatie austro-ungară, exact la 150 de ani de cand Craisorul Muntilor, Avram Iancu, a decedat. Nimic intâmplator. Alba Iulia a fost aleasă special, cetatea Marii Uniri, ca o sfidare si o palma data, pentru a cata oara, peste obrazul moților, acolo unde Horea, Closca si Crisan si-au dat viata pentru apărarea a tot ce inseamnă român si românesc in inima României, iar Avram Iancu ar fi trebuit să troneze imperial, nu un grof maghiar. Totul a fost aranjat ca o sfidare peste care nu se poate trece, doamna presedinte dand mesajul inacceptabil că Ardealul ar apartine Ungariei, plimbandu-se ca la ea acasa, în timp ce serviciile noastre secrete stau si dorm, acceptand provocarea mizerabilă a reprezentantului statului vecin in cardasie cu UDMR, fiind complici ai tradarii nationale.

Este obligatorie demiterea conducerii serviciilor secrete, ambele esaloane de conducere, si a celor care aveau obligatia să preintampine un astfel de act si trimiterea lor in judecata pentru inaltă trădare, alaturi de UDMR si conducatorii acestuia, precum si partidele de guvernare scoase in afara legii si condamnarea conducatorilor lor tradatori de neam si tara.

Mai mult, participarea ministrului UDMR Tanczos Barna la meciurile echipei de hochei a României unde a intonat imnul unui asa-zis ținut secuiesc, inexistent vreodata in istorie, dar sustinut de UDMR pentru a crea conflicte interetnice intre romani si etnicii maghiari si astfel să rupa din România cel putin doua judete, Harghita si Covasna, unde majoritari sunt tot romanii, denotă faptul că UDMR este o formatiune antiromâneasca, care trebuie scoasa in afara legii. Refuzul ministrului Novak de a recita imnul României este in aceeasi nota in care UDMR si multi etnici maghiari instigati de această formatiune pseudopolitică considera Ziua Natională a României, 1 Decembrie, drept zi de doliu national pentru maghiari si arborează steagul negru pe unde apucă. Arborarea steagului unui tinut inexistent, cu un steag inexistent si un imn inexistent in inima României nu sunt decat acte de inaltă tradare pentru care acesti tradatori ai Romdniei trebuie sa plateasca. Serviciile secrete ungare îsi fac firme in Romania, asociatii si fundatii si achizitionează imobile si finantează echipe sportive, astfel incat implementarea Ungariei in Romania sa se realizeze lent, dar sigur, în timp ce serviciile noastre tac si asista, ba chiar ajuta la destramarea statului roman.

Domnilor de la UDMR, sa va intre bine in cap: aici noi, romanii, v-am tratat cu respect si v-am dat functii pe care Ungaria nu vi le-ar fi dat niciodata. Nu ati insemna nimic niciodata in Ungaria. Mai mult, daca ati avea un astfel de comportament in Ungaria, ati fi considerati tradatori si ati fi aruncati in inchisoare pentru ani buni, pana v-ati trata de morbul tradarii. In loc să multumiti Domnului ca sunteti respectati și asimilati pe teritoriul unde in urmă cu cateva sute de ani ati venit si ati fost primiti printre români, in schimb in alte țari nici nu puteti avea pretentii să fiti bagati in seamă, d-apai sa fiti implicati in guvernare, aici va bateti joc de poporul si tara care v-au oferit dragoste si v-au primit cu mâinile larg deschise.

Este imperios necesar ca UDMR si fie dat afara de la guvernare, Parchetul să inceapa anchetele pentru înalta tradare a tuturor celor implicati, Ministerul Afacerilor Externe să ceara socoteala Ungariei pentru afrontul adus Romaniei si poporului roman, să cheme pentru explicatii ambasadorul Ungariei la Bucuresti. Cerem ca Presedintele Ungariei si ceara scuze publice României pentru afrontul si sfidarea aduse Romaniei si poporului român, iar actiunea de instigare a romanilor si etnicilor maghiari sa inceteze de indata.

Totodata, solicit poporului român, acesta incluzând si etnicii maghiari, să nu dea curs acestor instigări in care sunt folositi masă de manevră pentru interese politice meschine, care pot duce la razboi interetnic. Politicienii au produs numai rau si dezbinare, lasati-i pe ei sd-si rezolve diferendele, iar voi traiti in continuare in pace și linigte, iubiti-va ca fratii si nu permiteti nimanui sa va instige la ura si dezbinare, la razboi si segregare. Cuvantul de ordine este ,pace”. Nu dati curs provocarilor. Iubiti-va si traiti in armonie acolo unde traiti impreună de sute de ani. Ardealul/Transilvania este România. Aici este România. Punctum.

„Și au intrat trupele noastre in Budapesta la inceputul lunii august 1919, Palatul Parlamentului maghiar a fost pus sub paza unui pluton de vanatori. Seful garzii de la intrarea principala era sergentul Iordan, un oltean de la Craiova, potrivit de stat, negru, uscat si foarte vioi. Deasupra palatului a vazut lordan cum fâlfâia in vant flamura ungurească, roșu-verde-alb. Faptul acesta nu l-a supărat prea tare, dar nici nu i-a plăcut. Dându-si capela pe ceafă si scărpindndu-se după ureche, și-a zis: «Să dau jos steagul unguresc si să pun fanionul de companie? Asta ar sti si madama de la popota domniler ofiteri sa o facă. Dar am sa chibzuiesc in asa fel ca să rămână de pomină și sa fie talpa României razbunată.» Zis si facut. Chemând pe caprarul Bivolaru, s-au suit in norii Budapestei și au coborat steagul in lungul sforii drept la jumatatea steajerului și, luând apoi opinca rasuflată a căprarului, s-a urcat ca un pui de urs si a pus-o drept caciulă in capul steajerului, lasându-i nojițele să atarne in vant. Si asa a fâlfâit multă vreme în cerul Budapestei steagul maghiar cu opinca românească deasupra lui.” (Gheorghe Mard&rescu, ,,Campania pentru dezrobirea Ardealului si ocuparea Budapestei”)

(Doamna Diana Iovanovici-Sosoacă ține in mâini o pereche de opinci.)

Va multumesc.

Senator neafiliat Diana lovanovici-Șoșoacă

Va multumesc frumos, domnule presedinte.

Traiasca opinca romaneasca!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info