Duminică, 14 august 2022, a avut loc la Crucea Marinarilor de pe faleza cazinoului Constanța ceremonialul militar și religios, prilejuit de Ziua Recunoștinței, precum și depunerea de coroane, un pios omagiu pentru eroii marinari.
Spre deosebire de alți ani, în afară de reprezentații unor instituții, respectiv din partea Consiliul Județean Constanța, un reprezentant din partea administrației prezidențiale, depuneri de coroane la Crucea marinarilor au mai fost făcute în acest an doar din partea a două partide: S.O.S România și PNL.
Din partea Partidului S.O.S România au participat liderii Organizației Partidului S.O.S România Năvodari, prin domnul Dumitru Dumitrache (președintele organizației), doamna Anca Nelega și domnul Hânțescu Laurențiu.
Din partea Consililului Județean Constanța a participat președintele acestei instituții, domnul Mihai Lupu.
“În această zi, în semn de prețuire și respect, îi comemorăm, cu profundă recunoștință și apreciere, pe marinarii români care, pentru independență și integritatea teritorială a acestei țări au făcut sacrificiul suprem. Cinste eroilor marinari căzuți la datorie!” – a declarat Mihai Lupu , Președintele Consiliului Județean Constanța.
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
După ce internauții au criticat propaganda electorală făcută pe scena festivalului ,, Trofeul Tinereții ” – Amara 2022 de către primarul AUR din Amara, Alin Sorin Sandu, spunând că “tare le mai place să se ,ridice-n slăvi unul pe altul… funcție de interese”, deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu, ales în circumscriptia electorală nr.23 IALOMIŢA, îi […]