libris.ro

Alianța Părinților cere publicarea listei specialiştilor care au elaborat proiectul Legii învăţământului preuniversitar

Alianța Părinților cere publicarea listei specialiştilor care au elaborat proiectul Legii învăţământului preuniversitar

Domnule Ministru,

La data de 13 iulie 2022, Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectele legilor educației, Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior.

Domnule Ministru, ați afirmat public, de mai multe ori, că măsurile pe care le preconizează reprezintă ,,rodul consultărilor de peste cinci ani cu peste 10.000 de persoane care s-au pronunţat, îndreptăţite să se pronunţe”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Având în vedere declarațiile publice ale domnului profesor univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității București (,,Nu cunosc, din discuțiile avute cu colegii mei, ca vreun specialist în educație din Universitatea din București sau din celelalte mari universități din țară, singurele cu tradiție în domeniu, să fi fost consultat, cu atât mai puțin implicat în formularea propunerilor de legi ale educației care doresc să reformeze sistemul. În discuția din Senatul nostru, directorul de departament de la Științele Educației a spus public că el i-a întrebat pe toți colegii de la departamentele de profil din țară și nimeni nu a fost consultat. Mai mult, avem în universitate colegi care sunt specialiști recunoscuți și în străinătate, care conduc grupuri de lucru de reformă la nivelul Comisiei Europene sau coordonează componenta de educație ori guvernanță academică în CIVIS, rețeaua noastră de universități europene, cu rezultate remarcabile pe care le apreciază toți partenerii noștri europeni. Niciunul nu a fost consultat.”suntem profund îngrijorați de nivelul de profesionalism, de expertiza, dar și de experiența autorilor acestui proiect de lege, atât de important.

Nu ne vom referi la detaliile proiectului. Ați primit (și veți mai primi) analize detaliate, dar vă reamintim că Ministerul Educaţiei este o instituţie publică, pusă în slujba interesului public, care satisface o nevoie socială, în cazul nostru educația.

În consecință, vă solicităm, domnule Ministru, având în vedere prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes publicsă faceți publică de îndată lista specialiștilor care au elaborat proiectul Legii învățământului preuniversitar.

Alianţa Părinţilor – membru al Platformei civice ,,Liga pentru Deşteptarea României

Popa Olimpia – Director Departament Educaţie – Sănătate

Cristian Filip – Președinte, apud AP

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist