libris.ro

Ministrul Educației răspunde scrisorii celor 100 de intelectuali din toată țara, care au criticat legile educației, acuzându-i că sunt „GRUP DE INTERESE”!

Ministrul Educației răspunde scrisorii celor 100 de intelectuali din toată țara, care au criticat legile educației, acuzându-i că sunt „GRUP DE INTERESE”!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut o reacție violentă la scrisoarea celor 100 de intelectuali care au criticat legile educației într-o scrisoare deschisă. Acesta i-a numit pe semnatari – care reprezintă tot spectrul cultural – drept „grup de interese”, scrie Hotnews.

„1. Doar în învățământul superior sunt peste 21.000 de cadre didactice universitare care pot fi considerate intelectuali, presupun/sper! 100 din 21.000 înseamnă sub 5/1000!

  • Ce facem cu opinia celor 995 de cadre didactice care nu au cerut extinderea perioadei de dezbatere? Avem de ales între a da curs celor 5 solicitări din 1.000 sau celor 995 cadre didactice din 1.000, care nu au solicitat prelungirea perioadei alocate dezbaterii.
  • 2. Legea nr. 52 / 2003 precizează clar termenele care au fost respectate întocmai; legea este valabilă pentru toată lumea, nu numai pentru Ministerul Educației!
  • 3. Știți vreo lege promovată vreodată care să mai fi beneficiat de 75 de dezbateri publice în 43 zile (13 Iulie-24 august)?
  • 4. Știți cumva câte dezbateri publice au fost organizate pentru LEN/2011 și care a fost perioada de dezbatere/eventual dacă a fost prelungită în cazul LEN/2011? Dacă nu știți, sunt convins că știu o bună parte dintre cei 100 de semnatari!
  • 5. Putem înțelege nemulțumirea unui grup de interese, dar acest lucru nu trebuie să afecteze interesul general de a avea un cadru legal care să asigure dreptul la o educație de calitate pentru peste 3,5 milioane de copii și tineri!”, a spus Cîmpeanu.Deși Ministrul clamează „75 de dezbateri publice”, acestea au fost pur formale sau mimate, așa cum a fost și cea la care a participat reprezentantul R3media, pe 23 august. Foto: gov.ro

Preluare: R3Media

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist