RSS
TwitterFacebookPinterest

Ministrul Educației răspunde scrisorii celor 100 de intelectuali din toată țara, care au criticat legile educației, acuzându-i că sunt „GRUP DE INTERESE”!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut o reacție violentă la scrisoarea celor 100 de intelectuali care au criticat legile educației într-o scrisoare deschisă. Acesta i-a numit pe semnatari – care reprezintă tot spectrul cultural – drept „grup de interese”, scrie Hotnews.

„1. Doar în învățământul superior sunt peste 21.000 de cadre didactice universitare care pot fi considerate intelectuali, presupun/sper! 100 din 21.000 înseamnă sub 5/1000!

apiland.ro
  • Ce facem cu opinia celor 995 de cadre didactice care nu au cerut extinderea perioadei de dezbatere? Avem de ales între a da curs celor 5 solicitări din 1.000 sau celor 995 cadre didactice din 1.000, care nu au solicitat prelungirea perioadei alocate dezbaterii.
  • 2. Legea nr. 52 / 2003 precizează clar termenele care au fost respectate întocmai; legea este valabilă pentru toată lumea, nu numai pentru Ministerul Educației!
  • 3. Știți vreo lege promovată vreodată care să mai fi beneficiat de 75 de dezbateri publice în 43 zile (13 Iulie-24 august)?
  • 4. Știți cumva câte dezbateri publice au fost organizate pentru LEN/2011 și care a fost perioada de dezbatere/eventual dacă a fost prelungită în cazul LEN/2011? Dacă nu știți, sunt convins că știu o bună parte dintre cei 100 de semnatari!
  • 5. Putem înțelege nemulțumirea unui grup de interese, dar acest lucru nu trebuie să afecteze interesul general de a avea un cadru legal care să asigure dreptul la o educație de calitate pentru peste 3,5 milioane de copii și tineri!”, a spus Cîmpeanu.Deși Ministrul clamează „75 de dezbateri publice”, acestea au fost pur formale sau mimate, așa cum a fost și cea la care a participat reprezentantul R3media, pe 23 august. Foto: gov.ro

Preluare: R3MediaContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]