Ministrul Educației răspunde scrisorii celor 100 de intelectuali din toată țara, care au criticat legile educației, acuzându-i că sunt „GRUP DE INTERESE”!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut o reacție violentă la scrisoarea celor 100 de intelectuali care au criticat legile educației într-o scrisoare deschisă. Acesta i-a numit pe semnatari – care reprezintă tot spectrul cultural – drept „grup de interese”, scrie Hotnews.

„1. Doar în învățământul superior sunt peste 21.000 de cadre didactice universitare care pot fi considerate intelectuali, presupun/sper! 100 din 21.000 înseamnă sub 5/1000!

  • Ce facem cu opinia celor 995 de cadre didactice care nu au cerut extinderea perioadei de dezbatere? Avem de ales între a da curs celor 5 solicitări din 1.000 sau celor 995 cadre didactice din 1.000, care nu au solicitat prelungirea perioadei alocate dezbaterii.
  • 2. Legea nr. 52 / 2003 precizează clar termenele care au fost respectate întocmai; legea este valabilă pentru toată lumea, nu numai pentru Ministerul Educației!
  • 3. Știți vreo lege promovată vreodată care să mai fi beneficiat de 75 de dezbateri publice în 43 zile (13 Iulie-24 august)?
  • 4. Știți cumva câte dezbateri publice au fost organizate pentru LEN/2011 și care a fost perioada de dezbatere/eventual dacă a fost prelungită în cazul LEN/2011? Dacă nu știți, sunt convins că știu o bună parte dintre cei 100 de semnatari!
  • 5. Putem înțelege nemulțumirea unui grup de interese, dar acest lucru nu trebuie să afecteze interesul general de a avea un cadru legal care să asigure dreptul la o educație de calitate pentru peste 3,5 milioane de copii și tineri!”, a spus Cîmpeanu.Deși Ministrul clamează „75 de dezbateri publice”, acestea au fost pur formale sau mimate, așa cum a fost și cea la care a participat reprezentantul R3media, pe 23 august. Foto: gov.ro

Preluare: R3Media

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

O scrisoare deschisă

joi aug. 25 , 2022
Dragul meu vecin, Aflu cu îngrijorare unele grozave constatări științifice [1] și nu pot să nu ți le comunic, fiindcă fără să prinzi de veste ai căzut între tîlhari. Ești aproapele meu, cum ne învață Biblia și de aceea nu pot fi indiferent la necazul tău. Poate știai ori poate nu (informațiile în temă […]
29 iunie 1521 - Scrisoarea lui Neacşu, cea mai veche scriere in limba romana

Poate vă place și:

libris.ro