Andrei Păunescu revine la Carei pentru spectacolul patriotic organizat de Ziua Eliberării

La data de 25 octombrie sărbătorim de 78 de ani încoace ZIUA Eliberării orașului Carei de sub ocupația hortystă, zi declarată ca Ziua Armatei Române. Victoria Armatei Române a permis reîntoarcea românilor scoși din casele lor de ocupantul hortyst în septembrie 1940.

În semn de mulțumire și cinstire pentru jertfa de sânge a ostașilor români din acel octombrie 1944, vom organiza un spectacol de cântece patriotice, duminică, 23 octombrie de la ora 17,00.

CÂNTECE PATRIOTICE PENTRU IZBÂNDA OSTAȘILOR ROMÂNI

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

EROII NU MAI AU NEVOI, EROII NE MAI AU PE NOI!

Invitatul de Onoare va fi Andrei Păunescu care va trece Carpații noștri la fel ca înaintașii săi. Îi vor fi alături Gogu Vanghele dar și grupuri de tineri și mai puțin tineri din toată zona Carei, iubitori de neam și țară.

Locația este Monumentul Ostașului Român iar în caz de vreme nefavorabilă, în sala mare de la Castelul Karolyi.

Sunt așteptați toți cei care apreciază sacrificiul ostașilor români pentru eliberarea Careiului  și a Nordului Ardealului, toți cei care iubesc tricolorul românesc.

.

Andrei Păunescu duce mai departe proiectul de suflet al tatălui său, Adrian Păunescu, Cenaclul Flacăra.

La 17 septembrie 1973, se puneau bazele Cenaclului Flacăra, înfiinţat şi moderat, pe toată perioada desfăşurării sale, de poetul Adrian Păunescu, la acea vreme redactor şef al revistei Flacăra.

Sloganul Cenaclului era “Lumină, luptă, libertate!” şi era transmis de Adrian Păunescu publicului prin ridicarea mâinii drepte cu degetul mare şi cel arătător deschise (în forma literei “L”), iar celelalte trei degete strânse în pumn.

Andrei Păunescu spunea, în 2017, în prezentarea spectacolului “Remember Cenaclul Flacăra”, că acest gen de spectacole “a fost interzis de autorităţi pentru că promova libertatea, cultura şi gândirea neîngrădită, prin muzică, versuri şi dialog, opunându-se cenzurii şi dogmelor epocii totalitare”.

“Flacăra” Cenaclului este dusă mai departe de Andrei Păunescu, prin proiectul “Remember Cenaclul Flacăra – Adrian Păunescu”. Ideea acestui proiect s-a născut după moartea poetului Adrian Păunescu. Sute de spectacole au fost prezentate în Bucureşti şi în ţară, din 2010 încoace.

‘Iancu la Ţebea (Trăiască duhul lui Iancu)’”, Doamne ocotește-i pe români sau Treceți batalioane române Carpații sunt câteva dintre cântecele promovate în cadrul Cenaclului Flacăra.

Duminică, 23 octombrie 2022, ORA, 17,00, ne vedem la CAREI, ultima brazdă de pământ românesc eliberată de Armata Română.

Daniela Ciută,

președinte  Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940, Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Oradea și sărbătoarea “uitată” a eliberării orașului

lun oct. 17 , 2022
Miercuri, 12 octombrie 2022, au avut loc în municipiul Oradea manifestări dedicate zilei orașului. Data de 12  octombrie este o dată cu duble semnificații pentru acest oraș. La data de 12 octombrie 1918 s-a semnat Declarația de Independență a Românilor din Transilvania, după care acest document este citit la Adunarea […]

Poate vă place și:

libris.ro