Concurs de creație de poezie patriotică la Carei. Pot participa elevi din orice localitate

Cu ocazia Zilei de 25 Octombrie, Direcția de Cultură Carei organizează o nouă ediție a concursului de creație de poezie pentru elevii din clasele V-VIII, cu ocazia aniversării a 78 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc, având ca subiect dragostea de țară și recunoștința față de eroii neamului.

Regulament:

Un elev poate participa în concurs cu maxim două poezii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Poeziile vor fi tehnoredactate și expediate până în data de 21 octombrie 2022, pe adresa de email:  bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com, cu mențiunea: ”25 octombrie”  sau la sediul Bibliotecii Municipale Carei (str. Iuliu Maniu 12-14).

Fiecare participant va menționa: Numele și prenumele, Școala de proveniență, clasa, vârsta și adresa poștală, în cazul în care nu are domiciliul în Carei.

Premiile vor consta în cărți și diplome. Juriul va fi compus din reprezentanți ai Direcției de Cultură Carei, Bibliotecii Municipale și Centrului Cultural.

Menționăm faptul că la concurs pot participa elevi și din alte localități din țară, nu doar din Carei.

Redactia BULETIN DE CAREI

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Andrei Păunescu revine la Carei pentru spectacolul patriotic organizat de Ziua Eliberării

lun oct. 17 , 2022
La data de 25 octombrie sărbătorim de 78 de ani încoace ZIUA Eliberării orașului Carei de sub ocupația hortystă, zi declarată ca Ziua Armatei Române. Victoria Armatei Române a permis reîntoarcea românilor scoși din casele lor de ocupantul hortyst în septembrie 1940. În semn de mulțumire și cinstire pentru jertfa […]

Poate vă place și:

libris.ro