Am reînceput campania pentru soluționarea proiectului de „pensionare a personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei”.

Așa cum am promis, am reînceput campania la îndemnul unor profesori care în repetate rânduri mi-au cerut să revenim cu această propunere legislativă sau O.U.G.. Solicitarea noastră a fost în ton cu „cerințele vremii”, specifice unei societăți democratice „multilateral dezvoltată”. Ca să fiu sincer, o democrație, indiferent de ce natură, nu poate rezolva nici o problemă ce ține de cultură și educație dar, „siguranța națională” depinde implicit și de educația copiilor noștri. Ori ca să fii nevoit ca țară să accepți profesori total neadaptați necesităților europene, e un adevărat „masacru educațional” care afectează serios strategia geopolitică românească. Probabil vi se pare radicală viziunea mea, însă cred cu fermitate că educația cu profesori ce depășesc această vârstă e puțin eficientă. Evident, pot fi și excepții de la regulă și asta bineînțeles în situația „școlilor de top”, în care profesorii nu întâmpină dificultăți de ordin economic, politic și social, așa cum am explicat în textul petiției. Fără îndoială, că în această categorie intră și profesorii cu o fișă a postului deloc solicitantă și cu mult timp la dispoziție pentru un eventual “ciubuc”-“after school”. Revin la acest proiect legislativ deoarece în ultima perioadă primim telefoane din partea altor categorii sociale de intelectuali care susțin cu înverșunare demersul organizației noastre. Oricum, reamintim colegilor că nu vom renunța niciodată la acestă propunere legislativă, chiar dacă nu va fi soluționată nici în următoarele zece mandate parlamentare!

În plus, nu mi se pare deontologic din partea angajaților din justiție, armată, poliție, servicii de securitate să reprezinte doar ei “clasa privilegiată” care să beneficieze, nu doar de salarii exorbitante, ci și de vârsta mult prea mică de pensionare, mai ales că noi nu cerem nici una, nici alta, ci doar un minim de respect pentru ceea ce ei au ajuns, datorit educației. Dacă o au, să demonstreze, dacă nu fac asta, indolența lor este o conseință a unei educații retrograde și a unor ministere nedemne de nici un privilegiu.

În cursul zilei de astăzi, echipa noastră a hotărât reîceperea campaniei de protest legată de nesoluționarea proiectului inițiat de EEF„pensionarea personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Iată textul:

1. Aspecte sociale: În marea majoritate a școlilor din România, peste 75% din elevii absolvenți au probleme de comportament. Acestea sunt probate prin intermediul investigațiilor realizate de organizații sau instituții de sociometrie legale. Munca unui profesor nu poate fi comparată cu a niciunei categorii sociale favorizate pentru pensionarea anticipată, cu atât mai mult cu cât calitatea elevilor diferă de la o școală la alta. În acest sens, solicitarea vine din partea profesorilor care se confruntă cu astfel de probleme. La toate acestea putem aduga și lipsa instrumentelor tehnice de sancționare e elevilor, care ajung uneori la acte de violență extreme și cu consecințe greve pentru tot colectivul profesoral din școlile respective.

2. Aspecte politice: Implicarea politicului în instituțiile de învățământ este o problema nesoluționată din 30 decembrie 1947. Dirijismul educațional este un fenomen vizibil și astăzi, având ca dovadă metodologia organizării concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere în învățământ.

3. Aspecte educaționale: Educația este progresiv afectată de imixtiunea administrației europeane în problemele stringente est-europene, ca urmare a cursului diferit de-a lungul istoriei.

4. Aspecte economice:  Personalul didactic reprezintă momentan penultima categorie de intelectuali remunerată după noua grilă de salarizare din anul 2018, ceea ce înseamnă o subestimare a principalei clase sociale care contribuie la dezvoltarea unei naţiuni. Astfel, se recomandă soluţionarea de urgenţă a restabilirii demnităţii profesionale a salariaţilor din educaţie. Prin urmare, volumul muncii personalului didactic este cu mult peste obiectivele prioritare a unor sociatăţi ce se recomandă a fi democratice.

Argumentele (la această propunere legislativă) pot fi aduse și din partea reprezentanților celor peste 33397 de semnatari, câți sunt până la această dată. Potrivit comunicatului, echipa EEF cere ca acest proiect legislativ sau OUG să fie programat/ă pentru sedințele din anul acesta calendaristic. Vom revenii cu informații!

Semnați aici

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

„Dăruind vei dobândi”, ediția a IX a, 2021

mar oct. 25 , 2022
Biserica “Izvorul Tămăduirii”, Târgu-Jiu în parteneriat cu  EURO EDUCATION FEDERATION, WORD OF GORJ FOUNDATION, Asociația  Down Art Therapy  și Asociația Paradigme educaționale, a lansat o nouă campanie socială pentru județul Gorj. Campania a avut inițial ca zonă de acțiune mediul defavorizat din comunele şi satele Olteniei pe tot parcursul anilor 2018 -2022, iar […]

Poate vă place și:

libris.ro