Jeremy Hunt, Prim lord al Trezoreriei, a anunțat că Banca Angliei va începe consultările pentru realizarea unei Monede Digitale a Băncii Centrale (CBDC), mișcarea făcând parte dintre măsurile cuprinse în „Reformele Edinburgh”. Într-o declarație adresată Parlamentului britanic, Hunt a scris că guvernul va scoate la lumină „o liră sterlină digitală suverană” și va iniția consultări asupra unui potențial design, transmite R3Media.
În opoziție cu Bitcoin – care funcționează descentralizat și nu este controlat de o singură persoană – un CBDC este controlat de autorități, care vor putea, astfel, să controleze fiecare tranzacție realizată cu acea monedă.
Premierul britanic Rishi Sunak, a cărei soție face parte din gigantul tech Infosys, a fost unul dintre promotorii introducerii CBDC în Marea Britanie. Alături de el, Forumul Economic Mondial (WEF) este un promotor al CBDC, despre care a scris că „va schimba lumea până în 2027”.
La începutul lunii noiembrie, într-o dezbatere despre suveranitate, organizată de Institutul de Studii Conservatoare „Mihai Eminescu”, avocatul Gheorghe Piperea avertiza asupra riscurilor ce apar o dată cu CBDC.
„Trebuie să ținem cu dinții de moneda noastră națională, leul, să nu se transforme în euro sau în Central Bank Digital Currency (CBDC), lucru care se va întâmpla, probabil din 2023. Vreau să vă atrag atenția că odată ce intră în vigoare CBDC-ul, s-a terminat cu proprietatea. Banul poate fi folosit cum vrei tu. Banul acela poate să fie folosit și peste cinci ani.
Ce este acest CBDC? Nu mai există bănci, ești într-o bază de date a băncii centrale, monedele respective au o perioadă de valabilitate de 60 de zile, deci banii sunt transformați în vouchere, dacă nu i-ai cheltuit, nu mai există. Mai grav decât atât, banii urmează să fie folosiți doar pentru produsele pe care ți le dictează rating-ul social. Suntem pe tot felul de sertare, categorii, în funcție de asta, vom avea voie sau nu să cumpărăm tot felul de produse. Este exact ce scrie în Biblie, în Apocalipsa: nu vei mai putea să cumperi sau să vinzi dacă nu ai semnul fiarei”, a remarcat el. Preluare: R3Media
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Disidentul ecologist, Peter Pilz, un lider important al opoziției din Austria, a declarat că s-a dat o mită uriașă pentru ca austriecii să pună mâna pe compania de stat Petrom, relatează Evenimentul Zilei. Întrebat dacă sunt șanse de izbândă cu privire la recuperarea Petrom, liderul politic a spus: „Nu știu, este […]