Concursul Național (cu premii) : “Dacă aș putea să ajung la Sighet…”

  • Sunt invitați să participe elevi de gimnaziu și de liceu de pe teritoriul istoric al României.

Autorii celor mai bune trei eseuri vor fi premiați cu 1.000, 700 și 500 de lei, și, la dorință, o excursie la Memorialul de la Sighet.

Asociația de Dezvoltare pentru România, în parteneriat cu Fundația Iuliu Maniu-Ion Mihalache anunță desfășurarea, în perioada 4 – 25 ianuarie 2023, a concursului național “Dacă aș putea să ajung la Sighet…”.

Sunt invitați să participe la concurs elevii din gimnaziile și liceele cu predare în limba română, de pe tot teritoriul național istoric (România, Republica Moldova, nordul Bucovinei, sudul Basarabiei – ultimele două, aflate acum în componența Ucrainei).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Fiecare participant trebuie să scrie un eseu de maximum două file (circa 4.000 de semne), despre ilustrul politician-patriot Iuliu Maniu și despre martirajul din închisoarea de exterminare organizată de regimul comunist-stalinist la Sighetu Marmației (județul Maramureș).

Aveți libertate totală să vă organizați ideile în jurul acestei teme cu valențe istorice, imaginându-vă ce ați vrea să comunicați publicului care vizitează Memorialul de la Sighet.

Lucrările (eseurile) trebuie trimise prin e-mail, la adresa:concursmaniu@gmail.com, până la data de 25 ianuarie, ora 24.00. Lucrările trimise după această data vor fi considerate în afara concursului.

În mesajul trimis prin e-mail, fiecare lucrare (eseu) va fi însoțită de:

– numele complet al autorului textului;

– adresa autorului;

– un număr de telefon la care autorul poate fi contactat.

Fiecare participant la concurs va primi prin e-mail o diplomă de participare, iar cele mai bune eseuri vor fi publicate într-un volum care le va fi expediat gratuit prin poștă.

Cele mai bune trei eseuri vor fi premiate, astfel:

• Locul I – 1.000 de lei

• Locul II – 700 de lei

• Locul III – 500 de lei.

De asemenea, primilor trei clasați, dacă vor dori, li se vor acoperi cheltuielile de participare (transport, cazare, masă) la Memorialul de la Sighet, pe 4-5 februarie 2023.

Jurizarea va avea loc în perioada 26-29 ianuarie, câștigătorii urmând să fie anunțați luni, 30 ianuarie.

Președintele Comitetului de Organizare, ambasador Iulia Gorea Costin – președinte de onoare al Asociației de Dezvoltare pentru România

Redacţia BULETIN DE CAREI

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

MESAJUL ASOCIAȚIEI ROMÂNILOR REFUGIAȚI ȘI EXPULZAȚI ÎN 1940, pentru parlamentari, politicieni și miniștri

mie ian. 11 , 2023
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo. Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri All Authors Corvin Lupu Dimitrie Bejan Dumitru Almas Gică Manole Ioan Bolovan Ioan-Aurel Pop Marius Turda Silvestru Moldovan […]

Poate vă place și:

libris.ro