Șușmanii – epopeea din inima Apusenilor

📅Program:

✨ 12:15 – 𝐑𝐞𝐮𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐧𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐇𝐮𝐞𝐝𝐢𝐧 (lângă Biserica Greco-Catolică, str. Avram Iancu). De aici se va pleca grupat cu autoturismele spre munte.

✨ 13.30 – Parastas în memoria luptătorilor anticomunişti din Grupul „Şuşman”. Slujba fi oficiată pe munte la mormântul lui Teodor Şuşman, situat pe 𝐕𝐞𝐫𝐬𝐚𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐥𝐚̂𝐧𝐠𝐚̆ 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̧𝐞𝐚𝐧 𝐑𝐚̆𝐜𝐡𝐢𝐭̧𝐞𝐥𝐞 – 𝐃𝐨𝐝𝐚 𝐏𝐢𝐥𝐢.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Amintim că în Munții Apuseni, Grupul „Șușman” a purtat steagul rezistenței anticomuniste timp de un deceniu, între 1948 și 1958. Epopeea partizanilor de la Răchițele s-a încheiat tragic și eroic deopotrivă în dimineața de 2 februarie 1958, când frații Teodor și Avisalon Șușman au murit arși în șura din cătunul Tranișu, asediată și apoi incendiată de Securitate.

Vor lua cuvântul:

🎤 Cornel Jurju – Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni
🎤 Cosmin Budeanca – Fundația Culturală Memoria
🎤 Ion Andrei Gherasim – președinte executiv Fundația “Corneliu Coposu”

Mai multe detalii aici

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

S-au împlinit 202 ani de la citirea Proclamației lui Tudor Vladimirescu, la Padeș. Documentul este declarat Tezaur cultural național mobil!

lun ian. 23 , 2023
Se împlinesc astăzi, 23 ianuarie, 202 ani de la citirea Proclamației lui Tudor Vladimirescu, la Padeș, în prezența a câteva sute de panduri, eveniment ce marchează în istoriografie începutul Mișcării din anul 1821 în Țara Românească. Documentul citit de Tudor Vladimirescu la Padeș, a fost redactat anterior datei de 23 […]

Poate vă place și:

libris.ro