Categories: OpiniiSocietateStiri

Grupul Civic Gorj: La Târgu Jiu încă nu există o stație seismică. Autoritățile locale nu își asumă nicio responsabilitate!

Specialiștii Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP) se așteaptă ca în următoarele săptămâni să mai fie destul de multe cutremure în zona județului Gorj și speră să nu depășească magnitudinea de 5.

Aceștia au precizat că, de-a lungul anilor, au fost mai multe cutremure în zona Gorj, dar nu atât de puternice ca cel din 14 februarie, care a avut magnitudinea de 5,7. Cu toate acestea la Târgu Jiu nu există încă o stație seismică. Precizăm că anul trecut, cei de la INFP au purtat discuții cu Primăria Târgu Jiu privind amplasarea unui dispozitiv de măsurare a magnitudinii seismelor, însă avizul a fost unul negativ. Cu toate că erau cunoscute precedentele seismice din Gorj, constatăm lipsa prevenției în fața unor calamități naturale și obstrucționarea cercetării fenomenelor seismologice în zonă! În acest caz, discutăm despre incompetență sau atentat la viața locuitorilor!?

Reprezentanții Grupului Civic Gorj trag un semnal de alarmă, în această direcție: “Cum e posibil ca la Târgu Jiu, în cel mai apropiat oraș, cu zeci de mii de locuitori, de epicentrele cutremurelor, să nu fie amplasată nicio stație seismică?

Aceștia atrag atenția și asupra faptului că o parte a presei locale se limitează de cele mai multe ori a prelua cu copy-paste informațiile de pe paginile de socializare ale politicienilor. “Presa, dormiți toți sau sunteți toți plătiți de primarul petrecăreț? Ce rol mai jucați voi în dezastrul care a cuprins tot Gorjul? Dați-vă demisiile dacă mai aveți un strop de demnitate și câștigați-vă cinstit pâinea! Faceți mai mult rău Gorjului decât autoritățile corupte! Nu avem nevoie să preluați cu copy-paste informații de pe paginile de socializare ale politicienilor, nici să ne spuneți cum va fi vremea, ce accidente s-au mai produs în Gorj, cine s-a mai botoxat sau pe unde își petrec vacanțele din banii noștri! Nici să fiți vârfuri de lance pentru anumite grupuri de interese! Avem suficiente surse de informare pentru asta! Scrisul după dictare dăunează grav integrității fizice și psihice a populației“, precizează în postarea lor cei de la Grupul Civic Gorj.

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

4 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

5 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

6 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

7 zile ago