libris.ro

Dezvăluiri uluitoare ale unui director din județul Mehedinți! Iată rezultatele reformelor “României Educate”! Conflict de interese, trafic de influență etc.

Dezvăluiri uluitoare ale unui director din județul Mehedinți! Iată rezultatele reformelor “României Educate”! Conflict de interese, trafic de influență etc.

Nu putem sta pasivi față de principalul colaborator al proiectelor noastre educaționale, de fapt, cel mai activ director din mediul rural al județului Mehedinți, din activitatea căruia multe școli din mediul urban au de învățat. Și tocmai, ca în toate instituțiile statului confiscate de politruci, Ministerul Educației nu poate rămâne special. Ba chiar se poate lăuda cu astfel de infracțiuni. Pentru a înțelege situația vă redăm ultima postare a directorului Felix Godeanu, pentru care îl felicităm pentru atitudinea civică.

”În învăţământ primează interesul superior al copiilor” şi acestea au dreptul la o educaţie de calitate, au dreptul ca să nu fie jigniţi, să fie încurajaţi şi să fie în centrul activităţii didactice!!! Pentru mine elevii şi familiile acestora sunt importante şi solicit ca fiecare să-şi facă treaba pentru care este plătit – informaticianul, secretarul, contabilul, cadrul didactic, inspectorul, etc. – directorul nu poate face munca tuturor!!!

Păi… nu prea înţeleg… mi-am depus demisia sau am fost demis – eu am spus şi spun – nu voi demisiona niciodată din postul ocupat prin CONCURS ? Sunt două lucruri distincte – depunerea demisiei are la baza prevederile art. 81, din Codul Muncii, deci… eu nu am aşa ceva depus !!!… iar demiterea are la bază … o procedură, care prevede şi dreptul meu la apărare, deci… constituirea unei comisii de disciplină (fiind director… demiterea se poate face doar la finalul anului, dacă mi se acordă calificativul insuficient sau în situaţiile prevăzute expres de lege) – deci… nu pot exista amândouă, în acelaşi timp, cum spune domnul inspector ! Deci… ce facem ? Ne batem joc de un om – îl hărţuim, intimidam, şantajam timp de 5 ani – eu am preluat scoala după o evaluare ARACIP care constată formalismul pregătirii activităţilor din cadrul şcolii şi… acum a fost la un pas să fie numită Școala Europeană – la 3 puncte de titlu – deci… am muncit şi muncesc şi am primit sprijinul necondiţionat al elevilor şi părinţilor (mai sunt şi câteva cadre didactice care au sprijinit activitatea şi… )?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ministerul Educației – RomâniaGuvernul României ţinând cont că… ISJ este clar că are un conflict de interese cu mine (dacă se doreşte îl fac şi public !) şi … lucrurile este necesar să fie rezolvate de dumnevoastră sau ISJ Mehedinţi să înţeleagă că a greşit şi să-şi asume greşeală – în învăţământ primează interesul superior al copiilor, contractul de management al directorului este obligatoriu să fie semnat, ISJ are obligaţia să sprijine proiectele şi directorul unei şcoli şi de altfel Inspectorul General sau alţi inspectori nu are dreptul să aibă o inserţie ilegală în actul managerial (solicitări ilegale, ameninţări, jigniri, etc.) – o decizie a CA, este anulată doar în istanta, deci … nu poate ISJ să ia/sigileze ilegal ştampila şi documente din şcoală, când directorul merge la un control medical ! De altfel un primar… este necesar să aloce fondurile pentru rezolvarea problemelor şcolii – reabilitarea şcolii, locuri de joacă adecvate, renovarea şcolii (este inadmisibil ca de 3 ani să treneze o reabilitare), să nu fie apă, să nu fie… autorizaţii, etc.

Legat de salariile profesorilor – în ciuda faptului că … , au fost plătite salariile şi când eram în concediu sau învoit şi au fost semnate şi de alte persoane din instituţie – am solicitat luna aceasta pontaj şi/sau asumarea de către secretariat şi contabilitate a salariilor – de altfel am semnat bursele elevilor şi acestea au fost date – statele de plată, pentru burse, au fost întocmite de mine – nu doar directorul munceşte în o instituţie şi … toţi angajaţii !!! În luna februarie (spre final) a murit tatăl meu şi … mi s-a refuzat concediu pentru înmormântare, concediu de odihnă şi … au fost puse presiuni enorme asupra mea – pe data de 22.02.2023 – tatăl meu era îmormantat, deci … !!! De altfel a fost desemnat un secretar şi un înlocuitor, pe perioada în care eu sunt învoit, sau în concediu, de către CA, pe data de 09.02.2023, care avea drept de semnătura – ISJ a luat stampila, pe 02.03.2023 şi anumite documente şi… au creat această situaţie…! De altfel avem şi situaţia în care elevii, datorită faptului că profesorii spun că elevii nu contează şi că lucrează cu ”materialul clientului” nu îşi primesc banii din luna septembrie pentru hrana, în cadrul proiectului PNRAS-PNRR !!! Elevii nu contează? Ei nu au nevoie de educaţie ? şi… de altfel avem şi problemele cu ISJ… eu am spus şi spun – nu doresc să fiu implicat în mizeriile ISJ sau ale altora – primărie, etc.! Am solicitat în repetate rânduri să nu mai fiu ţinta hartuirii, intimidării şi şantajului – mă gândesc la fiecare, însă pentru mine elevii şi părinţii sunt prioritari – fără ei nu poate exista şcoală şi fără şcoli nu poate exista un inspectorat, deci… !!!

De altfel astăzi mi s-a interzis să intru în sala amenajată de mine, am fost ameninţat de un inspector şi prietenul acestuia, etc… dragii mei – nu este normal ca un profesor să fie ţinta unor acţiuni neadecvate doar pentru că munceşte şi este interesat şi de elevi !!!

Şi… repet – eu nu mă lupt pentru postul de director, ci mă lupt pentru ca elevii să aibă parte de o educaţie de calitate, să aibă parte de profesori care îşi pregătesc lecţiile, de profesori care îi întreabă cum se simt, de profesori care, dacă nu pot să se implice, etc … cel puţin să nu saboteze şi nici să nu fie împotriva lor!!! De altfel stau şi mă gândesc… dacă jigniţi un om, un director cu concurs şi îi vorbiţi urât, oare cum vă comportaţi cu elevii? Oare cum le respectaţi părinţii ? – mă refer la cei care sunt în cauză…

Deci… nu este prima dată când ISJ are o inserţie neadecvată în actul managerial de la Grozeşti şi solicită directorului lucruri neadecvate, nu este prima dată când se încearcă demiterea mea (acum chiar devenim penibili şi…) !!!

Eu mulţumesc părinţilor şi elevilor pentru faptul că sunt deosebiţi şi au demonstrat că ei sunt ”diamante” care aşteaptă să fie şlefuite de şlefuitori cu har (să nu uităm că Daniel Swarovski a reuşit să dea valoare sticlei), deci… nu calitatea materialului contează ci… harul şi munca croitorului!!!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist