RSS
TwitterFacebookPinterest

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Fermierii și apicultorii nu sunt ajutați absolut deloc!

În cadrul Ședinței Senatului României de luni, 8 mai 2023, dezbătând pe tema inițiativelor legislative înscrise pe ordinea de zi, senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România, un partid din care fac parte numeroși fermieri și apicultori, a intervenit atunci când pe ordinea de zi a intrat dezbaterea inițativei legislative L206/18.04.2023, un proiect de lege pentru aprobarea OUG a Guvernului nr. 23/2023 privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027, spunând că fermierii și apicultorii din România nu sunt ajutați absolut deloc:

apiland.ro

“Weekend-ul acesta, în cicumscripție m-am întâlnit cu foarte mulți fermieri și apicultori care nu sunt ajutați absolut deloc! Degeaba sunt programe europene, degeaba digitalizați, pentru că procedurile oricum sunt foarte greoaie. Toți mi-au comunicat că există o birocrație excesivă, enorm de multe hârtii de completat, enorm de multe chestiuni foarte complicate. Ai nevoie întotdeauna de un ajutor, iar toate aceste fonduri se dau doar dacă ai o pilă la un partid și în general trebuie să fie parlamentar sau de guvernare. Ori până la digitalizare ne cam mănâncă persoanele care ar trebui să ajute și fermierii și apicultorii, și toți oamenii, toți investitorii care doresc să acceseze aceste fonduri.

Degeaba digitalizare, dacă nu suntem pregătiți îndeajuns, dacă împovărăm excesiv oamenii cu tot felul de documente și dacă acele documente sunt foarte greu de completat. Și mai mult, sunt ministere care nu dau drumul accesării acestor fonduri.”, a spus senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. RomâniaContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]