Diana Șoșoacă: “Statuile Ungariei să fie amplasate în Ungaria, nu pe teritoriul României! La fel ca în Oradea s-a procedat și în Cluj-Napoca, Sibiu, Turda, Carei și Alba Iulia!”

După ce multă vreme s-a abținut să dea categoric în potlogăriile și mizeriile antiromânești făcute de unguri prin UDMR în Transilvania, preferând un dialog de bună înțelegere și conviețuire cu maghiarii din România, de această dată senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă lovește necruțător în interesele Ungariei în Ardeal, simțind probabil că s-a întrecut orice măsură în Transilvania împotriva reperelor identitare, culturale și istorice românești: “Statuile Ungariei să fie amplasate în Ungaria, nu pe teritoriul României! La fel ca în Oradea s-a procedat și în Cluj-Napoca, Sibiu, Turda, Carei și Alba Iulia!”, tună senatoarea, prin intermediul unui comunicat de presă.

REAȘEZAȚI LA LOCURILE LOR DE CINSTE STATUILE ROMÂNEŞTI!

În toată Transilvania, statuile româneşti sunt mutate din centrele oraşelor pentru a face loc statuilor care proslăvesc istoriile altor state. Acest lucru este inacceptabil și nu se întâlnește în nici o altă țară din lume! Am protestat și protestez ferm împotriva acțiunilor anti-româneşti ale edililor, politicienilor, cetățenilor și alogenilor care ne distrug istoria naţională şi o înlocuiesc cu istorii străine pentru a le face pe plac unor stăpâni din afara ţării, trădând interesul național. Consider că astfel de acțiuni se încadrează perfect la capitolul înaltă trădare, iar autorii acestora ar trebui să primească pedeapsa închisorii pe viață și confiscarea întregii averi.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Ultimul caz scandalos are loc la Oradea unde, după ce a fost dată jos statuia lui Mihai Viteazul, este ridicată statuia regelui Ladislau I al Ungariei. În acest caz, am sesizat personal Primăria, Consiliul Judeţean şi Prefectura din Oradea și în urma demersurilor mele mi s-a comunicat că statuia lui Mihai Viteazu va fi reparată și va fi repusă pe soclu. Statuile Ungariei să fie amplasate în Ungaria, nu pe teritoriul României! Nu îndrăzniți să mergeți mai departe pentru că ne veți forța să le dăm noi jos!”

“La fel ca în Oradea s-a procedat și în Cluj-Napoca, Sibiu, Turda, Carei și Alba Iulia! Față de toate aceste fapte am protestat și am acționat mereu. (…) Solicit Președintelui României, Prim-ministrului și întregului Guvern, Ministerului Culturii, Academiei Române, primarilor, prefecţilor, preşedinţilor de Consilii Judeţene și întregii societăți civile românești să ia atitudine și să își facă datoria de a proteja cultura și istoria neamului românesc! În caz contrar, ne vom face noi datoria în virtutea art. 55 alin.1 din Constituția României: ”Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”.”, se arată în comunicatul de presă al senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

PS Ignatie al Hușilor critică „istoria” Bisericii Ortodoxe Române scrisă de OJ Schmitt: “Aveam sentimentul că citesc o carte de istorie din perioada comunistă…”

mie aug. 23 , 2023
PS Ignatie, Episcopul Hușilor, i-a trimis o scrisoare deschisă austriaco-elvețianului Oliver Jens Schmitt pe tema volumului „Biserica de stat, sau Biserica în stat? O istorie a Bisericii Ortodoxe Române, 1918–2023”, informează siteul oficial al Episcopiei. În textul său, PS Ignatie remarcă faptul că volumul lui Schmitt seamă cu „o carte de istorie […]

Poate vă place și:

libris.ro