libris.ro

Da, unii profesorii își merită umilința!

Da, unii profesorii își merită umilința!

Am știut de la bun început că finalitatea acestei greve este una umilitoare și că liderii de sindicat nu fac nimic fără “acordul puterii”. Pentru cei ce au studiat istoria și au înțeles un lucru elementar, reamintesc că orice proiect politic este discutat, analizat, aprobat și redactat, fie ca proiecte clasificate, fie declasificate. Și în cazul grevei profesorilor a fost același lucru. Evident, mulți dintre d-voastră mă veți acuza de conspiraționism, dar vă răspund promt că tocmai cei care fac astfel de proiecte clasificate fac parte din sistem și sunt cu adevărat conspiraționiștii care se joacă cu inteligența angajaților din cultură și educație care încă mai cred în “progresul democrației”.

Ce este cu adevărat democrația? Suntem învățați la școală că ea reprezintă “puterea poporului”. Cum poate cineva crede că poporul are putere dacă nu este educat? Cât a evoluat educația în ultimii 33 de ani de la revoluție. Cât a evoluat și poporul….? Astea-s roadele concrete ale democrației, restul reprezintă doar demagogia politică a băieților deștepți.

Cine sunt vinovați pentru ce a ajuns educația astăzi? Mulți veți răspunde că decidenții politici, fără a înțelege că aceștia nu fac nimic de capul lor, decât la negocieri cu societatea civilă și sindicatele pentru a se asigura că legile trec fără prea mult zgomot. Membrii acestora sunt ori incompetenți, ori privilegiații sistemului cu condiția ca aceștia să fie martorii unor diversiuni politice derulate cu ocazia implementări proiectelor politice. Mai concret, avem aceiași lideri de peste 20 de ani. Vă întreb, cum poate reuși cineva să reziste într-o funcție atâția ani fără a fi omul sistemului? Ce democrație mai este asta când în organizația fundamentală a unei instituții de stat, liderii sunt aceiași, cu toate că această instituție este vizibil în pragul degradării. Este cazul, evident, al Ministerului Educației, instituția fundamentală a unui “stat de drept”. Deci cine sunt cu adevărat vinovații? Ați înțeles, nu profesorii, nu politicieni, ci președinții Biroului Executiv Central al federațiilor sindicale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist