Diana Iovanovici-Șoșoacă: România este un stat falimentar, intrat într-o stare de dezintegrare, cu un aparat de stat autodistructiv

Miercuri, 7 iunie 2023, Diana Iovanovici-Șoșoacă, senator de Iași și președinte al Partidului S.O.S. România, a rostit o declarație politică în cadrul Ședinței Senatului României. Titlul declarației, unul cu impact: “Falimentul Statului român!”. Potrivit senatorului Diana Iovanovici- Șoșoacă, “România este un stat falimentar, intrat într-o stare de dezintegrare, cu un aparat de stat autodistructiv”.

Redăm integral declarația sa politică intitulată “Falimentul Statului român!”:

“Ceea ce se întâmplă în acest an și în aceste zile, denotă mai mult decât evident că România este un stat falimentar, intrat într-o stare de dezintegrare, cu un aparat de stat autodistructiv, împânzit de mafia securistoidă și corupție, ca o rețea de pânză de păianjen din care nu mai poți să mai ieși. Urmează devorarea întregului stat de către o arahnidă uriașă, care încearcă să dezintegreze și poporul român. Ca printr-o minune, poporul acesta rezistă, în ciuda încercărilor mișelești ale conducătorilor lui de a-l anula, a-l anihila și a-l face să dispară de pe fața pământului. Poporul român se ambiționează să reziste și să supraviețuiască. Nimeni nu știe cum, dar parcă o lumină divină se așterne peste acest popor, făcându-l să reziste. Și așa se întâmplă de milenii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

România este îndatorată cu peste 50% din PIB și o spun de 2 ani, de atunci de când era Domnul Cîțu premier și rânjea în fața camerei spunându-ne să calculăm mai bine. S-a calculat domnule Cîțu și este mai mult de atât, s-a dus spre 60%, dar acest lucru va ieși la suprafață peste alți ani, când de fapt datoria externă va fi mai mare cu alte procente pe care le tot ascundeți. Găurile negre ale Ministerului de Finanțe și Casei de Asigurări de Sănătate sunt de mult pâlnia scurgerilor din avutul statului către buzunarele politicienilor de aici și de dincolo, ale firmelor altor state. Dacă aceste găuri ar fi astupate un an de zile, s- ar reface România din temelii. Doar dacă se opresc toți din furat un an, atât, doar un an, atât de bogată este România.

Peste dezastrul economic, apare și greva profesorilor, pentru rocada guvernamentală o mană cerească, pentru alții un adevărat dezastru. Dacă profesorii ar cere și o îmbunătățire a sistemului de învățământ, revenirea la manualele unice, reintroducerea autorilor români și a istoriei și geografiei României, limba de predare obligatorie, limba română conform Constituției și în subsisdiar ore de limbă maternă, eliminarea ideologiei de gen din școli și a politicii lgbt, depolitizarea învățământului poate atunci s-ar mai rezolva ceva. Dar, doar mărirea salariilor, nu poate rezolva analfabetismul funcțional de peste 60 % cum nici mărirea salariilor medicilor nu a rezolvat problema bolnavilor din sistem, care au devenit și mai amărâți și mai prejudiciați și tot la cozi și cu plicul întins stau. Să ai 4-5000 euro lunar și să iei o șpagă de 30 de euro, asta chiar e nesimțire. Obișnuința e a doua natură, spunea Cicero. Nu știu când se va dezbăra societatea românească de obișnuința negativă.

În această degringoladă grevistă, prinși la mijloc sunt copiii, mai ales cei din clasa a 8-a și a 12-a. Ce vină au ei? Că s-au născut prea târziu sau prea devreme? De ce întotdeauna plătesc sufletele nevinovate? De ce nimeni nu se gândește la acești copii? Cine să se gândească? Cei care în pandemie îi obligau să stea cu botnițele la gură și îi obligau să se vaccineze? Cei care sunau la poliție să vină să ia copiii care nu se supuneau restricțiilor? Cei care își pârau colegii că nu poartă mască și nu se vaccinează? Directorii și inspectorii care sunt numiți politic și instituiseră teroarea în școli? Cine? Miniștrii educației lipsiți de orice urmă de curaj și verticalitate, pregătiți la burse Soroș, integrați în absolutul unei societăți deschise?

Părinții sunt prinși între grevă și 2-3 locuri de muncă, profesorii între lipsa de bani și lipsa de moralitate a unui sistem care cade pas cu pas. În tot acest timp, ”modestul” profesoraș de provincie, meditator de top cu 6 case și dosare penale neanchetate niciodată, pentru intermedierea de vânzare de copii, le face observații ghinioniștilor din sistemul pe care l-a părăsit pentru un trai mai bun la Cotroceni.

În timp ce, NATO și reprezentanți ai Ambasadei USA se plimbă ca vodă prin lobodă inspectând spitalele din Iași și Botoșani, iar poligoanele din Sibiu și Arad se extind distrugând munca de o viață a oamenilor, anulându-le dreptul de proprietate, dreptul la o viață decentă, dreptul la a-și câștiga pâinea prin muncă cinstită.

Sistemul energetic se dezintegrează, Hidrolectrica se vinde la bursă, complexele energetice se închid, se taie la fier vechi, OMV prosperă și preia pe 2 lei ce a mai rămas nepreluat tot de ei din resursele României.

Pâmânturile țării sunt prăduite de străini, băncile jecmănesc cetățeanul român, justiția calcă în picioare orice urmă de dreptate, Parlamentul votează cedarea suveranității României, iar oamenii își îndreaptă privirea și mâinile în rugăciune spre cer! De la Patriarhie se aude tăcere, o tăcere ce anunță moartea pe care o refuză un popor întreg, ce își îndreaptă ochii înlăcrimați către icoanele ce plâng cu mir: Quo vadis, Domine?”, se arată în declarația politică a senatorului Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Da, unii profesorii își merită umilința!

mie iun. 7 , 2023
Am știut de la bun început că finalitatea acestei greve este una umilitoare și că liderii de sindicat nu fac nimic fără “acordul puterii”. Pentru cei ce au studiat istoria și au înțeles un lucru elementar, reamintesc că orice proiect politic este discutat, analizat, aprobat și redactat, fie ca proiecte […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro