Kitschuri marca Emil Boc la statuile lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga. Niciun comunicat oficial din partea Primăriei

Primăria Cluj Napoca a luat-o pe urmele Primăriei Carei cu conducere exclusiv UDMR și nu se mai deranjează să emită comunicate de presă pentru acțiunile de pe domeniul public! Nu doar că s-a permis înlăturarea plăcilor din fața statuilor românilor dar bătaia de joc continuă cu amplasarea unor plăci kitschoase tocmai la Mihai Eminescu și Lucian Blaga.

Încăpățânarea lui Emil Boc de a nu reda demnitatea titanilor culturii române, Mihai Eminescu și Lucian Blaga frizează deja penibilul și denotă că nu el este conducătorul de facto al municipiului Cluj Napoca.

Presa sa aservită anunța azi cu surle și trâmbițe că ,,s-a făcut dreptate,, și că s-au repus plăcile la statuile lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga. Patrioții de carton au depus armele în fața generoaselor subvenții de la primăria păstorită de Boc din Răchițele.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Spre deosebire de statuile românești cedate de Boc celor care nu le apreciază, cele ale comunității maghiare sunt intangibile și bine puse  în evidență. Faceți discriminare  primare Boc? V-ați inspirat de la primarul UDMR din Carei? Nu vă mai place egalitatea în drepturi a românilor cu maghiarii? Am văzut că ați fost pe scenă la zilele maghiarilor și ați fost prezentat ca primar dar fără eșarfa tricoloră. V-ați și maimuțărit vorbind limbi străine  pe care nu le stăpâniți…poate din dorința de a vă arăta slugărnicia în speranța că veți mai câștiga ceva voturi. Nicio șansă. Slugile sunt percepute tot ca slugi de fiecare nație.

Sperăm să se găsească vreun clujean cu pregătire juridică care să facă plângere penală pentru vandalizarea statuilor românilor din Cluj Napoca și să se termine cu asaltul asupra a tot ce e simbol românesc. Legea monumentelor istorice este încă în vigoare și trebuie aplicată!

Felicitări regizorului Emanuel Petran pentru atitudine!

Daniela Ciută

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Vicepreședintele USR Timișoara, consilier local: "Să transformăm cimitirele într-un loc unde mergem cu plăcere"

vin aug. 25 , 2023
După Cluj-Napoca, și celelalte orașe neomarxiste cuprinse de molima progresismului tembel au luat-o razna? Presa locală din Timișoara relatează o declarație de-a dreptul uluitoare a unui consilier local, Paula Romocean, vicepreședinte USR Timișoara. După ce USR a fost la guvernare împreună cu partidele pe care le-a acuzat non-stop de corupție, […]
Vicepreședintele USR Timișoara, consilier local: "Să transformăm cimitirele într-un loc unde mergem cu plăcere"

Poate vă place și:

libris.ro