Masacrul plopilor din Bârsa

Ştim de la cei din zonă că, pe drumul care leagă satul Hodiș de restul satelor din Comuna Bârsa, de zeci de ani fac umbră un număr de cel puțin 100 de plopi. Peste noapte, oamenii s-au trezit cu ei în exploatare. De ce? Cui folosește? În filmarea de aici se vede că nu sunt majoritar bolnavi și că stau bine în picioare.

Iată ce spun unii cetățeni preocupați de acest măcel:

,,Cine a dat autorizația de exploatare și mai ales de ce, încă nu am aflat. Județul Arad cred că a rămas fără ultimul drum cu plopi ce mai scăpase de drujbe, de la Revoluție încoace. Tot drumul național de la Arad spre comuna Bârsa era în copilăria mea cu plopi. Acum este o ,,mare” de boschetărie și alte gunoaie aruncate printre mărăcinii de pe marginea drumului.” (C.)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

S.O.: ,,Aș vrea să știu la cererea cărei Lumini s-a aprobat, autorizat și executat această oroare!!

Sunteți întregi la minte? La suflet? Că sunteți incapabili, indolenți și inutili știm de mult!

Asta înțelegeți prin toaletare?? Tăierea de la rădăcină??

Știți că oamenii merg în vacanță în Toscana și pentru genul ăsta de drumuri pitorești, străjuite de plopi și alți arbori ornamentali??

Ce ați avut cu plopii? Unde s-a dus lemnul? Al cui e business-ul și parandărătul?? Drumul nu l-ați fi reparat și asfaltat! Plopii care vă mai dădeau un pic de umbră și oxigen erau problema, netoților! Probabil și salcâmii au avut aceeași soartă.

Voi, ceilalți cetățeni ai comunei, nu aveți nimic de spus? De întrebat? De cerut socoteală?

Mă doare sufletul de la zeci de mii de km distanță. Pe voi vă doare în dos, bag seamă. Felicitări!

Drumul spre Hodiș, Jud. Arad”

Această doamnă revoltată, pe bună dreptate, publică și poze mai mult decît lămuritoare:

Alt locuitor al comunei:

,,Știam că sunt acasă când zăream drumul. Printre puținele drumuri umbrite de plopi care au mai rezistat în România. Sper, pentru binele vostru, cei care ați autorizat acest ,,masacru” forestier, că aveți autorizație și un motiv explicabil. Iau serios în calcul opțiunea de a alege calea judecătorească, în calitate de locuitor al comunei și de membru fondator al Asociația Social Activ ASA pentru a vă cere explicații.

Pentru că, iaca, mai suntem câțiva școliți, reveniți acasă, cărora ne pasă și care știm că aceste acțiuni puteau fi evitate și alte soluții găsite, indiferent de problemă.

Rușine să vă fie pe vecie, celor care ați inițiat această curățare.

Aaa! Vedeți că au rămas mărăcini și boscheții… sau aceia nu vă încurcă pe marginea tuturor șoselelor și a domeniului public.” (S.D.)

Ne întrebăm și noi, alături de ei, CINE RĂSPUNDE? Pe această cale, CEREM PUBLIC și autorităților locale/județene un punct de vedere.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

(VIDEO) Mormintele vorbesc. Masacrul românilor de la Treznea din 9 septembrie 1940

sâm sept. 9 , 2023
Emanuel Petran s-a aflat azi la Treznea de unde a transmis și pentru Buletin de Carei cum s-au desfășurat ceremoniile de comemorare a românilor uciși fără milă doar pentru vina de a fi…români! Astăzi, 9 septembrie 2023, comemorăm 83 de ani de la masacrul unor români nevinovați de către trupele […]
(VIDEO) Mormintele vorbesc. Masacrul românilor de la Treznea din 9 septembrie 1940

Poate vă place și:

libris.ro