libris.ro

Batjocură antiromânească: 𝐓𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐭 𝐜𝐮 𝐩𝐨𝐫𝐭̦𝐢𝐚! 𝐃𝐫𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐞 𝐭𝐮𝐫𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐒𝐟. 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐚𝐫𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐚𝐩𝐨𝐢 𝐢̂𝐧𝐥𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆

Batjocură antiromânească: 𝐓𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐭 𝐜𝐮 𝐩𝐨𝐫𝐭̦𝐢𝐚! 𝐃𝐫𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐞 𝐭𝐮𝐫𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐒𝐟. 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐚𝐫𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐚𝐩𝐨𝐢 𝐢̂𝐧𝐥𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆

„Epopeea tricolorului românesc de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe continuă printr-un nou episod al ipocriziei și dublei măsuri. Deși acesta a fost rearborat în data de 8 septembrie cu prilejul aniversării a 79 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie fascisto-hortystă, simbolul nostru național a fost înlăturat extrem de repede, semn că, cel mai probabil imaginea tricolorului românesc deranjează în mod acut conducerea municipiului.

Drapelul a fluturat neîntrerupt din anul 1991 dar fost înlăturat de către primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în anul 2014 sub pretextul unor lucrări de realibitare a clădirii, iar din acel moment primarul municipiului Sfântu Gheorghe refuză cu obstinență arborarea definitivă a simbolului național, semn al jertfei românilor care s-au sacrificat pentru eliberarea municipiului.

Ne întrebăm cum este posibilă o asemenea ipocrizie, cum se poate susține că din motive „tehnice” drapelul nu poate fi arborat permanent, dar cu toate acestea, în zile speciale, sau când sunt prezente oficialități de rang înalt, precum a fost în acest an domnul Ministru al Apărării, drapelul poate fi amplasat pe turla primăriei. În mod „șocant” clădirea nu se cutremură, pereții nu se dărâmă iar starea „tehnică” a acesteia rămâne în condiții perfecte.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Desigur că administrația municipiului are cu totul alte preocupări, precum inițiativa locală de a strânge semnături pentru o nouă încercare de impunere a steagului municipiului Sfântu Gheorghe, acest simbol monoetnic, evident „secuiesc” de pe care românii lipsesc cu desăvârșire. Printr-un gest sfidător la adresa puterii judecătorești din România care a stabilit în mod definitiv nelegalitatea acestui simbol, primarul municipiului continuă să provoace tensiuni și insistă pe un subiect închis. În loc să promoveze armonia și înțelegerea, afișând în semn de respect față de eroii români drapelul pe turla primăriei, acesta consideră că este mai important să provoace populația locală la o strângere de semnături pentru o cauză pierdută prin toate mijloacele legale.

Rămâne doar întrebarea, când vor realiza acești reprezentanți ai autorităților locale că se află de fapt în slujba tuturor cetățenilor, indiferent de etnie și că misiunea dar și datoria lor este aceea de a respecta și promova simbolurile statului în care s-au născut și în care trăiesc, ocupând chiar poziții de demnitate publică în cadrul acestuia?

Biroul de Presă

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș”

PS: Interesant este faptul că prin toată Transilvania este la fel. La Carei, după fiecare eveniment important românesc, fie că e Ziua Armatei pe 25 octombrie, 1 Decembrie, etc, drapelul românesc este îndepărtat în timp record, de parcă ar exista o alergie drăcească la tricolorul românesc, la drapelul național al statului român. În schimb când e arborat steagul Ungariei sub diverse ocazii și sub tot felul de argumente, autoritățile locale „uită” să-l îndepărteze.

Nu știu câți pricep că de fapt ceea se petrece de ani buni prin Transilvania sunt niște activități profund anticonstituționale. Peste tot însemnele statului român sunt date jos și promovate însemnele unui alt stat.

Foto: Facebook / Primaria Sfantu Gheorghe

Redăm un discurs edificator pe această problemă al subprefectului județului Covasna, SEBASTIAN CUCU, la simpozionul cu tema „Generalul Grigore Bălan – Eroul de la Sfântu Gheorghe” organizat astăzi, 7 septembrie 2023, la Sfântu Gheorghe.

„Salut această inițiativă și sper ca ea să se permanentizeze, pentru că au fost vremuri când aici, de Ziua (eliberării- n,red) orașului erau prezente personalități importante și oficialități importante din statul român; însuși președintele României transmitea mesaje.

Prin urmare, este foarte important să continuăm pentru că, altfel, nu e sărbătoare nici la Carei.

Până când nu vom avea, spre exemplu, arborat permanent drapelul României pe turla Primăriei municipale Sf. Gheorghe, nici sărbătoarea de la Carei, spun, nu va fi completă”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info