libris.ro

Manifestări la Socond în cadrul Programului „Comemorarea eroilor neamului”

Manifestări la Socond în cadrul Programului „Comemorarea eroilor neamului”

„Activitate de comemorare a eroilor neamului de la Socond

Joi ,19 octombrie 2023, în comuna Socond , s-au desfășurat noi manifestări în cadrul Programului ” Comemorarea eroilor neamului” desfășurat pe teritoriul județului Satu Mare , în localitățile unde există morminte de război ale eroilor români ce și-au dat viața pentru eliberarea patriei pe timpul celor Două Războaie Mondiale.

În octombrie 1944, pe aceste meleaguri, s-au purtat lupte aprige între militarii români în alianță cu cei sovietici și forțele inamice naziste, aflate în retragere înspre Satu Mare și Carei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Manifestările au debutat la mormântul comun de război aflat în satul Stâna, cel care a fost identificat de curând de autoritățile locale și amenajat cu puțin înainte de manifestările de joi.

Manifestări la Socond în cadrul Programului „Comemorarea eroilor neamului”, Foto: Facebook / Instituţia Prefectului Satu Mare

Următoarele locații în care au fost comemorați ostașii români ce și-au dat jertfa supremă pentru întregirea Patriei au fost: curtea Bisericii Romano-Catolice din Socond, Ansamblul Monumental din Socond, Cimitirul din Soconzel și cel din satul Cuța. De menționat că la Soconzel, eroii ce-și dorm somnul de veci în cimitir nu mai au doar cruci înspre amintire ci loc de veci amenajat sub formă de criptă , prin efortul comunității locale.

Manifestări la Socond în cadrul Programului „Comemorarea eroilor neamului”, Foto: Facebook / Instituţia Prefectului Satu Mare

Au fost prezentate momente artistice cultural – patriotice de către elevii Școlii Gimnaziale din Socond. Programul a cuprins ceremonial religios, alocuțiuni, depuneri coroane de flori iar la final au fost intonate cântece militare.

Florin Găzdac, coordonatorul Programului a dat citire mesajului prefectului județului Satu Mare, Radu Roca

Manifestări la Socond în cadrul Programului „Comemorarea eroilor neamului”, Foto: Facebook / Instituţia Prefectului Satu Mare

Au fost depuse coroane flori din partea Primăriei și Consiliului local Socond, precum și a Instituției Prefectului-județul Satu Mare, asociațiilor de rezerviști militari din M.Ap.N, M.A.I. și S.R.I., a unităților din sistemul de ordine publică, apărare și siguranță națională Muzeului Județean, Direcției Județene pentru cultură și asociațiilor civice prezente la eveniment.

GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI!”, se arată în comunicatul de presă postat pe pagina de facebook a Instituţiei Prefectului Satu Mare

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info