libris.ro

PSD se laudă cu vizitele lui Ciolacu în Israel și în Ucraina

PSD se laudă cu vizitele lui Ciolacu în Israel și în Ucraina

Într-o postare sponsorizată / plătită pe facebook, fostul Ministru al Culturii din partea PSD, Lucian Romașcanu, sunt lăudate vizitele lui Ciolacu în Israel și în Ucraina. Marcel Ciolacu este lăudat pentru felul în care „a reușit, prin acțiunile sale internaționale, să poziționeze România ca o țară care își apară activ cetățenii, conaționalii și, firește, interesele”, în opinia fostului ministru al culturii, Lucian Romașcanu.

„Premierul Marcel Ciolacu a reușit, prin acțiunile sale internaționale, să poziționeze România ca o țară care își apară activ cetățenii, conaționalii și, firește, interesele. În două zile, Marcel Ciolacu a reușit să fie în două zone de conflict, zone unde cetățeni români sau conaționali au nevoie de sprijinul României.

În Israel, prin întâlnirile cu premierul Netanyahu dar și cu reprezentanți ai comunității românești, a transmis un semnal puternic de implicare și susținere a repatrierii celor afectați de războiul din Gaza. Discuțiile tete-a-tete cu premierul Israelului au fost axate, în principal, pe acest subiect și avem garanția că vom avea susținerea guvernului evreu pentru a ne aduce românii acasă, susținere pe care am avut-o și pentru repatrierea miilor de pelerini aflați în dificultate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


PSD se laudă cu vizitele lui Ciolacu în Israel și în Ucraina, Foto: Facebook / Lucian N. Romascanu

La Kiev, cu ocazia ședinței comune de guvern dar și urmare discuțiilor cu președintele Zelenski, România a obținut acceptarea de către Ucraina a existenței exclusive a limbii române ca limbă a minorității noastre de acolo, o victorie așteptată de 33 de ani. Este o victorie majoră care aduce normalitatea pentru conaționalii noștri și va crește, statistic, dimensiunea minorității românești, aceasta nemaifiind segregată în vorbitori de română și vorbitori de limbă moldovenească. Iată cum guvernul Ciolacu a reușit trimiterea la lada de gunoi a istoriei a macabrei invenții numită ”limba moldovenească”.

Trebuie apreciată această nouă abordare diplomatică, după activitatea modestă de până acum, România are nevoie de o voce puternică în exterior.

PS Am văzut și reacții care vor să pună în umbră aceste acțiuni… Nu le voi comenta, vreau doar să cred că atunci când este vorba de interese superioare, putem face toți echipă, dincolo de interesele politice partizane.”, scrie pe facebook Lucian Romașcanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info