De ce la Valea Uzului s-a putut forța intrarea în “legalitate” și la Carei NU?

Potrivit concluziilor Direcției Județeană de Cultură Satu Mare, statuia lui Ferenc Kolcsey din fața Primăriei Municipiului Carei nu este conformă cu avizul emis de Ministerul Culturii și din această cauză instituția respectivă a dispus o amendă de 10.000 lei precum și desființarea lucrărilor și revenirea  terenului la starea inițială, care atrage demolarea statuii. Dacă la Dărmănești, județul Bacău, primarul a putut fi forțat să desființeze lucrările din Cimitirul Internațional Militar de la Valea Uzului, unde în mod normal comuna Sânmartin nu ar trebui să aibă nicio autoritate, fiind vorba de un cimitir militar internațional, la Carei de ce nu poate fi forțat în acelaș mod primarul UDMR Eugen Covaci să intre în legalitate?

Avocatul angajat de Primăria Carei nu s-a prezentat la procesul de la Judecătoria Carei

“La data de 12 aprilie 2023 s-a dezvelit la Carei, în fața Primăriei, un grup statuar ce cuprindea și statuia politicianului maghiar Kolcsey.

Anterior acestei date a fost emis un Proces-Verbal de către Direcția județeană de cultură din subordinea Ministerului Culturii prin care se solicita ,,desființarea lucrărilor și aducerii terenului la starea inițială,, deoarece  nu au respectat indicațiile din avize. Deci dezvelirea grupului statuar a fost total ILEGALĂ.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Cică  nerespectarea condițiilor emise de Ministerul Culturii nu au fost cu rea intenție ci ,,o scăpare a artistului care si-a luat libertatea de a pune inscriptia cu strofa din Imnul Ungariei si de a pune cele două bucăți de piatră ca piedestal sub statuie,,   si sub coloana frântă.

Deci în Republica de la Carei primarul nu știe ce se petrece pe domeniul public din fața Primăriei Carei! Vine un artist din Ungaria  și face ce îl taie capul fără ca primarul să aibă curajul de a reacționa.

Pentru a amâna punerea în practică a a Procesului Verbal, primarul evazionist contestă în instanță acest Proces Verbal și angajează un avocat…PE BANII CAREIENILOR cu  acordul tuturor consilierilor.

Același avocat angajat, Valer Coza de  la Satu Mare. Data stabilită  în luna mai pentru proces a fost  24 octombrie 2023. La Judecătoria Carei s-a prezentat la data de 24  octombrie 2023 directorul Danciu Zamfir de la direcția județeană de cultură Satu Mare.

Cel care nu s-a prezentat a fost avocatul Valer Coza, angajat de primarul evazionist Kovacs cu acordul tuturor consilierilor. Motivația sa a fost penibilă, cică ar avea mai multe procese  la Satu Mare tocmai în acea zi deși știa din luna mai că pe 24 octombrie trebuie să reprezinte UAT Municipiul Carei în baza contractului semnat!

În adresa remisă Judecătoriei Carei solicita nici mai mult nici mai puțin decât judecarea în lipsă! Cum rămâne cu onorariul atunci? Cine îl încasează?

Directorul Danciu Zamfir a depus o solicitare de strămutare  a procesului de la Judecătoria Carei pentru că ,,se pune presiune pe justiție aici,,.

Termenul nou stabilit pentru proces este 22 ianuarie 2024, termen din care reiese clar că se trage de timp pentru intrarea în legalitate.

Buletin de Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Nemulțumire mare într-un cimitir din județul Satu Mare: difuzoarele urlă în cimitir în limba maghiară

joi nov. 2 , 2023
Nemulțumire mare într-un cimitir din județul Satu Mare: difuzoarele urlă în cimitir în limba maghiară. Pentru informare: cimitirul nu este unul exclusiv maghiar, de aici și revolta nemaghiarilor care sunt deranjați că nu se pot reculege în liniște la mormintele morților lor. Unii au mers chiar mai departe cu nemulțumirile […]
Nemulțumire mare într-un cimitir din județul Satu Mare: difuzoarele urlă în cimitir în limba maghiară

Poate vă place și:

libris.ro