Cum să găsești și să prinzi o pisică pierdută și speriată?

Unul dintre cele mai traumatizante evenimente din viață pentru un iubitor de pisici este să-și piardă pisica. Mai ales dacă pisica este crescută doar în mediu controlat, în casă sau în apartament și nu este obișnuită cu viața în libertate sau pe străzi. Cei mai mulți din disperare pun anunțuri în zona în care și-au pierdut pisica în speranța că o găsește sau o vede cineva, fiind dispuși să ofere chiar și recompense, sau umplu rețelele de socializare și grupurile de specialitate cu pisici pierdute / găsite sau date spre adopții cu anunțuri și postări în speranța că își pot recupera felina favorită.

Nu zic că nu-s utile și aceste măsuri, unii chiar au avut norocul să-și găsească astfel pisicile, fiind recuperate de către alți iubitori care le-au găsit stăpânii și drumul înapoi către căsuța lor. Însă prin proprie experiență am găsit o serie de soluții care cel puțin pentru mine au funcționat.

  1. Când pierdeți pisica, nu aruncați niciodată conținutul din litieră ci folosiți-l pentru a atrage pisica și a o recupera. Din instinct, multe dintre pisici nu se îndepărtează prea mult de locul în care au fost pierdute și patrulează în perimetrul respectiv. Dacă aveți norocul să nu o fi pierdut prea departe de casa sau de blocul în care locuiți, folosiți conținutul litierei pentru a o atrage, sau chiar să-i creați o “cărare” către casă / bloc, folosind conținutul litierei. Cu cât mai mirositor “conținutul” litierei, cu atât mai bine, căci felinele își pot recunoaște mirosul de la distanțe foarte mari.
  2. Cei care au norocul să-și piardă pisica foarte aproape de casă / bloc pot apela la un truc: folosiți un prosop care nu vă mai trebuie sau o cârpă curată, fără niciun fel de mirosuri pe ea, îmbibați-o bine cu amestecul umed din litieră și tapetați cu prosopul / cârpa umezită astfel pe obiectele către casa pisicii (n.r. arbuști, garduri, bănci, mobilier stradal, stâlpi, copaci, etc), construind o cărare bazată pe miros pentru pisică. Pentru mine a funcționat această tactică și motanul și-a găsit drumul înapoi către casă.
  3. Ieșiți noaptea la ore târzii când nu mai există zgomote și pisica speriată are curajul să iasă din ascunziș și strigați-o până vine la dumneavoastră. În timpul zilei există foarte mici probabilități ca ea să iasă, fiind foarte speriată de toate zgomotele din jur. Puteți sta chiar și la câțiva centimetri de ea, dar ea să fie paralizată de frică și să nu reacționeze.
  4. Folosiți o înregistrare audio cu mieunatul pisicii dumneavoastră. Pisica își va recunoaște mieunatul și va răspunde ca un ecou, lăsându-vă să descoperiți ascunzișul ei.
  5. Ați găsit pisica, vă recunoaște dar nu vrea din diverse motive să vină acasă și nu vă lasă să o prindeți. În cazul pisicilor care nu sunt găsite după multe zile, mai ales pentru cele nesterilizate, dispare frica și încep să se obișnuiască pe străzi, ba chiar unora chiar să le placă în libertate. În aceste cazuri pisicile refuză să fie prinse, să se întoarcă din nou acasă. Soluția? Puteți să le prindeți în capcane speciale pentru pisici, care nu le fac rău ci le prind în siguranță.
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Procesul unui fost SPP-ist ar putea dezvălui secrete istorice despre cum a fost trădată România

Dum dec. 17 , 2023
Nici legea 168/2020 nu se aplică pentru toți beneficiarii ei. Proces la ÎCCJ Credeați că doar urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944 sunt supuși discriminării prin Legea 154/2021? Zi de zi apar alte și alte cazuri în care românii sunt  umiliți uneori chiar de justiție, de cei care ar […]
Procesul unui fost SPP-ist ar putea dezvălui secrete istorice despre cum a fost trădată România

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News