libris.ro

Cum să găsești și să prinzi o pisică pierdută și speriată?

Cum să găsești și să prinzi o pisică pierdută și speriată?

Unul dintre cele mai traumatizante evenimente din viață pentru un iubitor de pisici este să-și piardă pisica. Mai ales dacă pisica este crescută doar în mediu controlat, în casă sau în apartament și nu este obișnuită cu viața în libertate sau pe străzi. Cei mai mulți din disperare pun anunțuri în zona în care și-au pierdut pisica în speranța că o găsește sau o vede cineva, fiind dispuși să ofere chiar și recompense, sau umplu rețelele de socializare și grupurile de specialitate cu pisici pierdute / găsite sau date spre adopții cu anunțuri și postări în speranța că își pot recupera felina favorită.

Nu zic că nu-s utile și aceste măsuri, unii chiar au avut norocul să-și găsească astfel pisicile, fiind recuperate de către alți iubitori care le-au găsit stăpânii și drumul înapoi către căsuța lor. Însă prin proprie experiență am găsit o serie de soluții care cel puțin pentru mine au funcționat.

  1. Când pierdeți pisica, nu aruncați niciodată conținutul din litieră ci folosiți-l pentru a atrage pisica și a o recupera. Din instinct, multe dintre pisici nu se îndepărtează prea mult de locul în care au fost pierdute și patrulează în perimetrul respectiv. Dacă aveți norocul să nu o fi pierdut prea departe de casa sau de blocul în care locuiți, folosiți conținutul litierei pentru a o atrage, sau chiar să-i creați o „cărare” către casă / bloc, folosind conținutul litierei. Cu cât mai mirositor „conținutul” litierei, cu atât mai bine, căci felinele își pot recunoaște mirosul de la distanțe foarte mari.
  2. Cei care au norocul să-și piardă pisica foarte aproape de casă / bloc pot apela la un truc: folosiți un prosop care nu vă mai trebuie sau o cârpă curată, fără niciun fel de mirosuri pe ea, îmbibați-o bine cu amestecul umed din litieră și tapetați cu prosopul / cârpa umezită astfel pe obiectele către casa pisicii (n.r. arbuști, garduri, bănci, mobilier stradal, stâlpi, copaci, etc), construind o cărare bazată pe miros pentru pisică. Pentru mine a funcționat această tactică și motanul și-a găsit drumul înapoi către casă.
  3. Ieșiți noaptea la ore târzii când nu mai există zgomote și pisica speriată are curajul să iasă din ascunziș și strigați-o până vine la dumneavoastră. În timpul zilei există foarte mici probabilități ca ea să iasă, fiind foarte speriată de toate zgomotele din jur. Puteți sta chiar și la câțiva centimetri de ea, dar ea să fie paralizată de frică și să nu reacționeze.
  4. Folosiți o înregistrare audio cu mieunatul pisicii dumneavoastră. Pisica își va recunoaște mieunatul și va răspunde ca un ecou, lăsându-vă să descoperiți ascunzișul ei.
  5. Ați găsit pisica, vă recunoaște dar nu vrea din diverse motive să vină acasă și nu vă lasă să o prindeți. În cazul pisicilor care nu sunt găsite după multe zile, mai ales pentru cele nesterilizate, dispare frica și încep să se obișnuiască pe străzi, ba chiar unora chiar să le placă în libertate. În aceste cazuri pisicile refuză să fie prinse, să se întoarcă din nou acasă. Soluția? Puteți să le prindeți în capcane speciale pentru pisici, care nu le fac rău ci le prind în siguranță.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info