libris.ro

Urmașii refugiaților au stat în frig la proteste la nivel național pentru a-și cerși drepturile? RUȘINE CIOLACU!

Urmașii refugiaților au stat în frig la proteste la nivel național pentru a-și cerși drepturile? RUȘINE CIOLACU!

În timp ce toate minoritățile din România care beneficiază de legea 154/2021 stau la căldură și își petrec timpul liniștite cu familia, românii stau în frig ca să își ceară drepturile? RUȘINE CIOLACU stătea scris mare ieri cu litere de-o șchioapă pe o pancartă ținută ieri, 10 ianuarie 2024, la protestul organizat de Filiala Carei a Asociației județene a românilor refugiați, expulzați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940 filiala, condus de către doamna Daniela Ciută, președinta filialei Carei.

Sute de români, urmași ai refugiaților din 1940, oameni care au trecut prin niște atrocități de o barbarie de neînchipuit după Dictatul de la Viena din 1940, majoritatea provenind din satele de români care gravitează în jurul orașului Carei, dar și din alte localități, Arad (Nadăș), Satu Mare, Maramureș, etc, au protestat miercuri, 10 ianuarie 2024, în fața prefecturii din Satu Mare. Își cer drepturile lor, indemnizațiile cuvenite potrivit legii 154/2021, amânate în decembrie 2023 pentru a treia oară, în vreme ce toate minoritățile din România își primesc respectivele indemnizații, într-un cuantum de cel puțin 5 sau 6 ori mai mari decât cele ale românilor.

RUȘINE CIOLACU! RUȘINE IOHANNIS!

Despre suferințele românilor din 1940, CNCD a venit cu o aserțiune aberantă, scriind într-un răspuns la un memoriu al reprezentanților urmașilor refugiaților români din 1940 că suferințele românilor nu sunt COMPARABILE cu cele ale minorităților! Deci o instituție BUGETOFAGĂ și cu vădite impresii ANTIROMÂNEȘTI își permite să spună că sfârtecarea cu baioneta, torturi greu de imaginat, violurile, împușcarea, spânzurarea, îngropatul de vii, înecarea, smulgerea bărbii, a mustății, a unghiilor pe viu, nu sunt suferințe comparabile cu cele ale minorităților???? Pentru ce plătim asemenea mizerie de instituție? Ca să ne insulte demnitatea și inteligența?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.„Sediile  mai multor Prefecturi din România au fost pichetate astăzi de urmașii românilor expulzați în 1940 în urma producerii efectelor Dictatului de la Viena și a Tratatului de la Craiova.

Urmașii românilor persecutați pe criterii etnice în perioada 1940-1944 sunt indignați și revoltați de faptul că Legea 154/2021 nu se aplică pentru toți beneficiarii ei. Urmașii românilor ce sunt încadrați la lit.c) și g) sunt amânați de la plata indemnizațiilor  prevăzute prin lege de 3 ani de zile.

Guvernanții de acum continuă politica păguboasă la adresa românilor în timp ce aprobă minoritarilor orice solicitare.

Urmașii românilor expulzați în 1940 din casele lor CER DE URGENȚĂ RECTIFICARE BUGETARĂ  pentru ca să se asigure egalitatea în drepturi pentru toți beneficiarii Legii 154/2021.

De la Satu Mare și până la Constanța urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944 cer eliminarea Discriminării și …DREPTATE!

Cele mai ample proteste au avut loc la Satu Mare și Constanța dar au existat și în Covasna, Baia Mare, Timișoara, Brașov , Tulcea, Oradea și Buzău.

Protestele vor înceta doar când se va asigura și pentru urmașii românilor expulzați în 1940 egalitatea în drepturi cu minoritarii.”, a scris Buletin de Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info