Preot misionar român din Canada, invitat de ASCOR – Alba Iulia să vorbească despre iubirea creștină

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – Filiala Alba Iulia organizează duminică, 26 mai 2024, o nouă conferință duhovnicească. Invitat este un preot român care face misiune în centre de îngrijiri paliative din Canda.

Părintele Octavian Blaga, preot slujitor în cadrul unei parohii ortodoxe multietnice aflate sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe din America (O.C.A.), va susține conferința cu tema: „Fără iubire, viața mai are sens?”

Stabilit în provincia canadiană Quebec, Părintele Octavian Blaga este autorul cărții „Iubirea”, apărută în limba română în 2021 la Sherbrooke, și acordă asistență spirituală în cadrul mai multor centre de îngrijiri paliative.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Conferința are loc, de la ora 19:00, în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. (basilica.ro)


Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews.


Notă R.B.: Un articol despre carte găsiți pe ortodoxiatinerilor.ro – „Iubirea” de Pr. Octavian Blaga – una din cele mai bune cărți editate în ultimii 34 de ani în România, autor: Claudiu Bălan.


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

 28 mai 1892 - Memorandumul Transilvaniei, o petiție a liderilor românilor din Transilvania prin care erau solicitate drepturi etnice egale cu ale populației maghiare

mar mai 28 , 2024
Memorandumul Transilvaniei a fost o petiție prezentată în 28 mai 1892 de liderii românilor din Transilvania împăratului Austro-Ungariei Franz Josef prin care erau solicitate pentru populația română drepturi etnice egale cu ale populației maghiare, precum și încetarea persecuțiilor și a încercărilor de maghiarizare. Acesta prezenta consecinţele instaurării dualismului austro-ungar şi […]
 28 mai 1892 - Memorandumul Transilvaniei a fost o petiție a liderilor românilor din Transilvania prin care erau solicitate drepturi etnice egale cu ale populației maghiare

Poate vă place și:

libris.ro