Autoritatile din Irlanda anunta un referendum pe tema avortului

Autoritatile din Irlanda anunta un referendum pe tema avortului

Marti, autoritatile guvernamentale irlandeze au anuntat ca se va organiza un referendum in luna mai sau iunie a anului 2018 pe tema avortului. In prezent, avortul este ilegal in Irlanda, cu excepţia cazului în care viaţa mamei este în pericol grav, relatează Le Figaro.

Potrivit unui comunicat emis de catre guvernul irlandez, autoritatile guvernamentale au ajuns la un acord privind programul referendumurilor privind amendamente constituţionale, inclusiv asupra unui referendum despre Amendamentul al optulea, un referendum care va avea loc in mai sau iunie 2018.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Autoritatile din Irlanda anunta un referendum pe tema avortului

In Irlanda, amendamentul al optulea este garantul dreptului la viata al embrionului, tinandu-se in acest caz cont de dreptul la viata egal al mamei, avortul fiind interzis cu strictete, in afara cazului in care mama este in pericol din cauza unei evolutii necorespunzatoare a sarcinii sau daca are tentative de a se sinucide.

Unii reprezentanti ai Bisericii Catolice din Irlanda au incercat de-a lungul timpului sa inchida pana si aceste ultime “portite” prin care unele mame incearca sa fenteze vigilenta autoritatilor si sa renunte la sarcini.

Legislatie asemanatoare in Europa in ceea ce priveste interzicerea avortului mai exista in Malta, acolo in ciuda insistentelor si presiunilor din partea ONU si UE care solicita modificarea legislatiei se opreste cu desavarsire avortul, dar si in Polonia si Irlanda de Nord, tari in care teoretic sarcina poate fi oprita numai daca ea a survenit in urma unui viol, incest, daca embrionul dezvolta malformatii grave sau daca sarcina pune viata mamei in pericol.

Glasul.info

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Mihai Rapcea: "Proiectul vaccinarii obligatorii era atat de nazist incat nici Ponta si nici Ciolos cu tehnocratii lui n-au avut curaj sa-i dea drumul"

mie sept. 27 , 2017
Mihai Rapcea: “Proiectul vaccinarii obligatorii era atat de nazist incat nici Ponta si nici Ciolos cu tehnocratii lui n-au avut curaj sa-i dea drumul”. Cunoscutul avocat si activist civic Mihai Rapcea, face niste declaratii cutremuratoare intr-un clip video postat pe pagina sa de Facebook. Potrivit avocatului Mihai Rapcea, proiectul legii […]
Protest impotriva vaccinarii obligatorii: Legea vaccinarii este neconstitutionala,ilegala si abuziva, Foto: Fandel Mihai

Poate vă place și:

libris.ro