Un „îndrumar pentru interacțiunea cu persoane transgender” comunicat de Biroul Electoral Central către Birourile electorale din țară și străinătate

Senatorul Ionuț Neagu a adresat domnului Vasile BÎCU, președintele Biroului Electoral Central, o întrebare parlamentară cu privire la chestiunea „îndrumarului pentru interacțiunea cu persoane transgender” comunicat de Biroul Electoral Central către Birourile electorale din țară și străinătate.

DA! Ați auzit bine! Către AEP și birourile electorale județene, ale municipiului București și cele din străinătate, a fost trimisă o circulară prin care era comunicat „Îndrumarul pentru interacțiunea cu persoane transgender în context electoral” la solicitarea Asociației Accept. Păi bine domnule, da’ ce are a face sula cu prefectura, asta ca să citez o reacție mai teatrală, mai de secol XIX?

La această solicitare, senatorul de Covasna, domnul Ionuț Neagu, a reacționat printr-o întrebare parlamentară:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Stimate domnule președinte,

Având în vedere solicitarea Asociaţiei ACCEPT înregistrată la Biroul Electoral Central (BEC) cu nr. 1681C/BEC2024/22.05.2024 și adresa Avocatului Poporului nr. 14636/23.05.2024, înregistrată la BEC cu nr. 1681C/BEC2024/22.05.2024, prin care a fost comunicat un „îndrumar pentru interacțiunea cu persoanele transgender în context electoral”.

Acest îndrumar, elaborat de către Asociaţia ACCEPT, pare să fie destinat tuturor persoanelor și entităților implicate în procesul electoral, astfel încât operatorii de calculator, reprezentanții Autorităţii Electorale Permanente, membrii Birourilor Electorale, precum şi toate celelalte persoane implicate în acest proces să fie „corect informate asupra modului în care să interacționeze cu persoanele transgender când acestea se prezintă la secţia de votare”.

Este de la sine înțeles că orice inițiativă menită să asigure respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor trebuie analizată cu atenție. Totuși, trebuie să subliniem că termenul de „transgender” nu este recunoscut în legislația din România și nu are acoperire legală. Procesul electoral nu trebuie să sufere interferențe de ordin ideologic, iar astfel de „teorii de gen” nu au de ce să fie comunicate către o entitate care trebuie să rămână independentă și apolitică, neafectată de orice fel de influențe ideologice.

România a demonstrat în abordările oficiale și în pozițiile publice, precum și prin legislație, că recunoaște existența a două sexe, fapt confirmat și în actele de identitate și în legile statului, precum Codul Civil art. 258.

Simpla solicitare a unui ONG, cum este ACCEPT, nu poate fi suficientă pentru a impune astfel de îndrumări și „rugăminți” către toate birourile electorale județene de circumscripție. Având în vedere cele prezentate mai sus, vă rugăm respectuos să ne transmiteți:

1. În baza căror prevederi legale a acceptat Biroul Electoral Central solicitarea Asociaţiei ACCEPT și a adoptat decizia de a „ruga” birourile electorale de circumscripție județene să comunice „îndrumarul pentru interacțiunea cu persoanele transgender în context electoral”?

2. Cine își asumă responsabilitatea pentru impunerea acestor măsuri în secțiile de votare și ce autoritate are Biroul Electoral Central pentru a introduce astfel de îndrumări, având în vedere că legea din România nu recunoaște oficial termenul de „transgender”?

3. A devenit cumva Biroul Electoral Central autoritate legislativă pentru a statua cu privire la aceste măsuri și, dacă da, care sunt limitele acestei autorități în contextul respectării legislației naționale existente? Intră în atribuțiile legale ale Biroului Electoral Central formularea și emiterea acestor ”rugăminți” de transmitere a unor astfel de documente?

Răspunsul dumneavoastră pentru a înțelege mai bine modul în care Biroul Electoral Central își exercită atribuțiile și asigură respectarea legislației naționale în vigoare.

Vă rugăm să prezentați răspunsul în scris.”

Senator Ionuț NEAGU

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

SIMION BĂRNUȚIU, ideologul Revoluției pașoptiste, comemorat la Carei

mar mai 28 , 2024
Marți, 28 mai 2024, Direcția de Cultură Carei, împreună cu elevi de la Liceul Teoretic Carei, au comemorat 160 de ani de la moartea lui Simion Bărnuțiu, istoric, filozof, preot greco-catolic, om politic și profesor universitar, ideologul Revoluției de la 1848 din Transilvania. Simion Bărnuțiu, care s-a născut la 21 […]
SIMION BĂRNUȚIU, ideologul Revoluției pașoptiste, comemorat la Carei

Poate vă place și:

libris.ro