Tribunalul București mută la Curtea de Apel Oradea procesul românilor batjocoriți de CNCD și Guvern

Continuă bătaia de joc la adresa românilor urmași ai celor persecutați etnic în 1940 de Ungaria hortystă și a celor scoși din casele lor și mutați în Dobrogea.

Tribunalul București declină competența soluționării cauzei procesului împotriva CNCD și a Guvernului României….către Curtea de Apel Oradea. Serios? Se mută la Oradea procesele care ,,nu le poate,,  judeca Tribunalul București?

ROMÂNII nu își mai pot căuta dreptatea la capitală ci doar în orașul unde statuia lui Mihai Viteazul se dă jos de pe soclu și se ține  între fiare vechi 5 ani iar statuia lui Eminescu se ține închisă în dulap de scânduri 7 ani?

CNCD, condus de Csaba Asztalos și Guvernul condus de Marcel Ciolacu DISCRIMINEAZĂ flagrant românii urmași ai celor persecutați etnic în 1940 iar Tribunalul București mută procesul la…Oradea.

La data de 27 martie 2023 am avut o întâlnire la sediul CNCD București cu președintele Csaba Asztalos în care am solicitat în numele Asociației românilor expulzați și refugiați în 1940 în urma Dictatului de la Viena, constatarea discriminării la care sunt supuși românii față de minoritari prin Legea 154/2021. După 2 ore de discuții și încă vreo cinci luni de chibzuință din partea CNCD, răspunsul primit a fost următorul: românii beneficiari ai Legii 154/2021 pct.c) și g) ,,NU AU SUFERIT CONSECINȚE ATÂT DE GRAVE CA CEI CARE BENEFICIAZĂ( adică minoritarii) ȘI DECI LEGIUITORUL A FĂCUT  O PRIORITIZARE FONDATĂ PE GRAVITATEA SITUAȚIEI,,.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

ADICĂ SPINTECAREA CU BAIONETA A BURȚILOR FEMEILOR ROMÂNCE GRAVIDE ȘI UCIDEREA PRUNCILOR ROMÂNI ÎN LEAGĂN  nu au nimic  de-a face cu vreo suferință comparabilă cu a minoritarilor…deportați! Masacrele de la Ip și Treznea sau de la Ianculești și Huedin nu contează pentru Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Până și moartea este supusă comparațiilor  în funcție de naționalitate de către CNCD din România.

Atrocitățile la care au fost supuși românii în perioada ocupației hortyste, 1940-1944, se vor ascunse! La ora actuală, Legea 154/2021 își produce efectul doar pentru minoritari. Pentru ca minoritarii să poată beneficia de toate prevederile Legii 154/2021 s-a emis și Legea 210/2022 în caz că premierul Ciolacu vrea abrogarea legii 154.

 

CNCD consideră că suferințele românilor din perioada ocupației hortyste nu sunt comparabile cu ale minoritarilor

Daniela Ciută,

președinte filiala Carei a Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940

Urmașii românilor persecutați etnic în 1940 au semnalat la CNCD București discriminarea la care sunt supuși

 

Buletin de Carei

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Ciută Daniela

Inginer, jurnalist, președinte ASTRA Carei

Lasă un răspuns

Next Post

Kiss Janos: "Albastrul, galbenul şi roşul nu mai sunt pentru noi doar culori, ci simboluri sacre"

lun iul. 1 , 2024
De Ziua Drapelului Național al României, o declarație politică a trecut aproape neobservată în spațiul public românesc. Este vorba despre declarația de presă a deputatului Kiss Janos. O declarație politică patriotică mai înflăcărată decât cea a domnului deputat Kiss Janos n-am putut observa la niciunul dintre parlamentarii români. Redăm integral […]
Kiss Janos: "Albastrul, galbenul şi roşul nu mai sunt pentru noi doar culori, ci simboluri sacre"

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro