Site icon Glasul.info

Tribunalul București mută la Curtea de Apel Oradea procesul românilor batjocoriți de CNCD și Guvern

Tribunalul București mută la Curtea de Apel Oradea procesul românilor batjocoriți de CNCD și Guvern

Tribunalul București mută la Curtea de Apel Oradea procesul românilor batjocoriți de CNCD și Guvern

Continuă bătaia de joc la adresa românilor urmași ai celor persecutați etnic în 1940 de Ungaria hortystă și a celor scoși din casele lor și mutați în Dobrogea.

Tribunalul București declină competența soluționării cauzei procesului împotriva CNCD și a Guvernului României….către Curtea de Apel Oradea. Serios? Se mută la Oradea procesele care ,,nu le poate,,  judeca Tribunalul București?

ROMÂNII nu își mai pot căuta dreptatea la capitală ci doar în orașul unde statuia lui Mihai Viteazul se dă jos de pe soclu și se ține  între fiare vechi 5 ani iar statuia lui Eminescu se ține închisă în dulap de scânduri 7 ani?

CNCD, condus de Csaba Asztalos și Guvernul condus de Marcel Ciolacu DISCRIMINEAZĂ flagrant românii urmași ai celor persecutați etnic în 1940 iar Tribunalul București mută procesul la…Oradea.

La data de 27 martie 2023 am avut o întâlnire la sediul CNCD București cu președintele Csaba Asztalos în care am solicitat în numele Asociației românilor expulzați și refugiați în 1940 în urma Dictatului de la Viena, constatarea discriminării la care sunt supuși românii față de minoritari prin Legea 154/2021. După 2 ore de discuții și încă vreo cinci luni de chibzuință din partea CNCD, răspunsul primit a fost următorul: românii beneficiari ai Legii 154/2021 pct.c) și g) ,,NU AU SUFERIT CONSECINȚE ATÂT DE GRAVE CA CEI CARE BENEFICIAZĂ( adică minoritarii) ȘI DECI LEGIUITORUL A FĂCUT  O PRIORITIZARE FONDATĂ PE GRAVITATEA SITUAȚIEI,,.

 

ADICĂ SPINTECAREA CU BAIONETA A BURȚILOR FEMEILOR ROMÂNCE GRAVIDE ȘI UCIDEREA PRUNCILOR ROMÂNI ÎN LEAGĂN  nu au nimic  de-a face cu vreo suferință comparabilă cu a minoritarilor…deportați! Masacrele de la Ip și Treznea sau de la Ianculești și Huedin nu contează pentru Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Până și moartea este supusă comparațiilor  în funcție de naționalitate de către CNCD din România.

Atrocitățile la care au fost supuși românii în perioada ocupației hortyste, 1940-1944, se vor ascunse! La ora actuală, Legea 154/2021 își produce efectul doar pentru minoritari. Pentru ca minoritarii să poată beneficia de toate prevederile Legii 154/2021 s-a emis și Legea 210/2022 în caz că premierul Ciolacu vrea abrogarea legii 154.

 

CNCD consideră că suferințele românilor din perioada ocupației hortyste nu sunt comparabile cu ale minoritarilor

Daniela Ciută,

președinte filiala Carei a Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940

Urmașii românilor persecutați etnic în 1940 au semnalat la CNCD București discriminarea la care sunt supuși

 

Buletin de Carei

Exit mobile version