PE-REPEDE-ÎNAINTE CU ION CRISTOIU, SCRIITOR ȘI JURNALIST: „Trump e victima unei campanii publice de diabolizare”

17/07/2024 | Traian Horia

Reporter: Atentatul cu armă de foc împotriva candidatului prezidențial Donald Trump pleacă din același loc de unde a plecat cel împotriva lui J. F. Kennedy?
Ion Cristoiu: 
Da, dintr-o decizie de eliminare a unui om care poate schimba fața Americii. Se știe de mult că John Kennedy se angajase déjà într-un proces de modificare radicală a politicii SUA față de liderul cubanez Fidel Castro. Mult mai important, el anunțase că va porni o luptă înverșunată împotriva Mafiei, iar acest deranja.

Reporter: Cum comentați faptul că într-un timp scurt, în țări guvernate de Democrație, au fost înregistrate trei atacuri armate împotriva unor Conservatori cunoscuți- premierul slovac Rober Fico, miliardarul Elon Musk și candidatul american Donald Trump? Dacă există o conexiune între aceste atacuri?
Ion Cristoiu: 
Împotriva celor enumerați anterior, așa-zișii democrați duc o campanie de diabolizare, sugerînd că ar reprezenta „pericole pentru Națiune”. Rezultă de aici destul de clar: cine îi împușcă, se sacrifică pentru Binele Universal. Sunt mulți descreierați care receptează acest mesaj. Și cum unii sunt plictisiți de o viață banală, pun mâna pe pușcă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


edituratrei.ro

Reporter: „Progresismul” a dat și el în Teoria Conspirației. Mai multe ziare ale Noului Marxism sugerează că atentatul împotriva lui Trump a fost regizat.
Ion Cristoiu:
 Nu mă miră. Se pregătea déjà justificarea asasinatului.

Reporter: Kim Jong Un trimite săpători de tuneluri în Ucraina. Mă aștept ca vreun pluton-două să încurce tunelul și să ajungă până sub Palatul Cotroceni.
Ion Cristoiu: 
Doamne ferește! Presupunînd că ajung pînă la Klaus Iohannis, ce să facă cu el? Nici de dulap nu-i bun, pentru că e comod, un fel de soț al comodei.

Reporter: Iohannis stă oricum așezat pe 20 de milioane de români. Ce mai contează câțiva coreeni micuți?
Ion Cristoiu: 
Nu-l văd bine. S-ar putea ca mămăliga coreeană să explodeze mai repede ca mămăliga de la români.

Reporter: Au făcut conferință de pace pentru Ucraina, fără să invite Rusia. Trăim în Kafka: mâine vor face conferință pentru extratereștri, fără să invite planeta Marte.
Ion Cristoiu: Ca să fiu analist politic, voi spune că n-a fost propriu-zis conferință de pace, ci o manifestare propagandistică nu prea diferită de reuniunile publicitare ale Tratatului de la Varșovia.

Reporter: Cine are interes mai consistent pentru a prelungi conflictul din Ucraina? Biden sau Putin?
Ion Cristoiu: 
Biden, Putin în nici un caz. Pentru ruși războiul e o povară. În plus, Vladimir Putin știe de la țarii lor că pierderea unui război de către autocrat înseamnă pierderea respectului din partea rușilor. Căderea lui Nicolae al II-lea a început odată cu înfrîngerea din războiul ruso- japonezJoe Biden are interesul ca războiul să dureze încă un secol, dacă asta se poate. Se dă viteaz fără a ști măcar unde e câmpul de luptă, ține Europa la pământ, hrănește companiile producătoare de armament. Ca să nu mai spunem că războiul se duce pe teritoriul Ucrainei și nu al Americii, iar cei care mor sunt ucrainenii.

Reporter: Apare tot mai frecvent informația că războiul din Ucraina se termină anul ăsta. Despre informația că războiul din Ucraina ne termină anul ăsta nu suflă nimeni nimic.
Ion Cristoiu:
 Nu e încă, dar poate fi vorba de un sfârșit. La Apocalipsă se poate ajunge – vorba lui Iohannis- pas cu pas, fără ca politicienii occidentali să-și dea seama, și chiar fără ca ei să vrea un război. Așa s-a declanșat Primul Război Mondial.

Reporter: Bucureștiul vrea să dea Ucrainei o baterie anti-rachetă Patriot. Fiind vorba de politicieni români, va fi vorba de o baterie Patrihoț?
Ion Cristoiu:
 Chestia asta, cu darurile în Baterii Patriot e ca în povestea în care un bărbat îi dăruiește vecinului, aragazul pe care nevastă-sa îi făcea omletele. Când vine femeia și întreabă „Măi, omule, noi pe ce mai facem omleta?”, el răspunde „Se duc negocieri”. Cum ar veni, erau „negocieri” ca vecinul să-i dea totuși, ceva în schimbul aragazului. Un patefon, de exemplu.

Reporter: Volodymyr Zelenski a avut șapte ani să se înarmeze și vorbim aici de acordurile de la Misnk, niciodată aplicate. N-a făcut-o, iar azi face anticameră pe la toate împărățiile, pentru armament. Comentați.
Ion Cristoiu
Zelenski (Volodymyr, președintele Ucrainei, n.n.) nu s-a gândit niciodată la un război purtat doar de ucraineni. El a început războiul pentru a oferi Occidentului un prilej de a o pune de-un război cu Federația Rusă.

Reporter: Migrația necontrolată a întors națiunile împotriva „progresiștilor”, e vizibil asta din Italia până în Olanda, Suedia și Franța. Credeți că va continua trendul pro-Conservatorism și anti-Neoliberal în Europa?
Ion Cristoiu: Nu va continua. Pe de-o parte pentru că forțele Conservatoare se luptă între ele cine să fie mai șef, iar pe de alta, când ajung la putere precum partidul lui Meloni (Giorgia, premierul Italiei, n.n.) devin mai „progresiști” decât „progresiștii”. (…)

Parteneriat PRESĂ. ADJECTIV. TRAIAN HORIA – BLOG de JURNALIST


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Redacția MAGAZIN CRITIC

Lasă un răspuns

Next Post

Sunt solidar cu Dan Ciprian Grăjdeanu, șeful Frăției Ortodoxe!

mie iul. 17 , 2024
n val imens de atacuri a năvălit peste camaradul meu de luptă națională, după ce acesta și-a exprimat poziția fața de războiul de la granițele noastre. Au fost sute de comentarii pe toate canalele împotriva lui, a fost jignit, dat de pământ, făcut în toate felurile, pus la zid, legat […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro