Primăriei (UDMR) Carei i se solicită să amplaseze efigia domnitorului Mihai Viteazul pe fațada clădirii

Se solicită amplasarea efigiei domnitorului Mihai Viteazul pe fațada clădirii Primăriei Carei

Președintele Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” Ploiesti, Mircea Cosma, a transmis astăzi o adresă către Primăria Carei prin care solicită amplasarea plăcii cu efigia domnitorului Mihai Viteazul  pe fațada clădirii primăriei.

„Am transmis azi sub nr 66/02.08.2023 cererea de avizare a amplasarii placii cu efigia eroului si martirul national Mihai Viteazul în municipiul Carei, jud. Satu Mare, România si modelul de amplasare în alte localități. Reamintim că Voievodul Intregitor a avut tabăra la Carei timp de trei săptămâni în luna iulie 1601.”, a transmis Mircea Cosma.

Efigia va fi montată pe fațada Primăriei Carei, localitate în care domnitorul si-a instalat tabăra, în luna iulie 1601, pentru trei săptămâni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Buletin de Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 12 books


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

4 August 1911 - Actorul român Zaharia Bârsan, soția lui și domnișoara Brașoveanu, arestați și amendați pentru o reprezentație teatrală

vin aug. 4 , 2023
Poemul dramatic „Carmen saeculare”, scris de poeții St. O. Iosif si D. Anghel, și transpus într-o piesă de teatru la Sângeorz de către actorul român Zaharia Bârsan și trupa sa, reprezintă motivul pentru care oficialitățile maghiare se simt ofensate și arestează și amendează întreaga trupă de teatru pentru reprezentația susținută. […]
4 August 1911 - Actorul român Zaharia Bârsan, soția lui și domnișoara Brașoveanu, arestați și amendați pentru o reprezentație teatrală

Poate vă place și:

libris.ro