Letonia – Marsul veteranilor care au luptat de partea Germaniei impotriva URSS

Activisti si fosti membri ai Waffen SS au participat la un mars prin Riga, capitala Letoniei, comemorand ultima batalie a letonilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, cand au luptat de partea Germaniei impotriva URSS. Potrivit informatiilor publice confirmate de politia letona, la acest mars anual au participat cateva mii de persoane, insotite de un important dispozitiv de securitate.

Marsul a provocat insa mai multe proteste din partea comunitatii evreiesti, a autoritatilor din Federatia Rusa si a minoritatii rusofone din Letonia.

„„Este foarte trist sa ii vezi astazi defiland pe toți acești indivizi și sa vezi membri ai Waffen SS preamariți ca luptatori pentru libertate”, a declarat miercuri Effraim Zuroff, din partea Centrului Simon Wiesenthal de la Ierusalim.”, potrivit argumentul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Letonia – Marsul veteranilor care au luptat de partea Germaniei impotriva URSS

In urma Pactului Ribbentrop-Molotov din 1939, Letonia si celelalte tari baltice au fost ocupate de catre URSS. Armata Rosie a fost alungata din Letonia in anul 1941, dupa atacul pe care Germania nazista l-a intreprins impotriva URSS.

Germanii au fost intampinati  in 1941 de catre letoni ca eliberatori, punand capat ocupatiei si terorii sovietice instituite de catre Armata Rosie. Aproximativ 140.000 de letoni s-au inrolat in randurile Waffen SS, in timp ce alti 130.00 au luptat de partea URSS.

Incepand cu anul 1991, marsul veteranilor are loc in fiecare an pe 16 martie in Letonia, comemorand ultima batalie a letonilor, pierduta in anul 1944, in care armata letona a incercat ultimul act de rezistenta impotriva armatei sovietice.

 Foto: Oksana Dzhadan / sputniknews.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

GRUPUL DE SOLIDARITATE ROMÂNEASCĂ CU SĂTENII DIN NADĂȘ

vin mart. 18 , 2016
GRUPUL DE SOLIDARITATE ROMANEASCA CU SATENII DIN NADAȘ compus din cei mai activi sateni, patrioți veniți din Țara de prin București, Slatina, Giurgiu, Deva, ne-am informat reciproc și am adus la zi toate informațiile, am stabilit cum actionam in continuare, am strans mai tare legaturile. Doamne, ajuta! La acest termen […]
GRUPUL DE SOLIDARITATE ROMÂNEASCĂ CU SĂTENII DIN NADĂȘ

Poate vă place și:

libris.ro