libris.ro

Din Romania au disparut doua reactoare nucleare? Profetul industriei transformate in fiare vechi nu este strain de acest lucru?

Din Romania au disparut doua reactoare nucleare? Profetul industriei transformate in fiare vechi nu este strain de acest lucru?

Din Romania au disparut doua reactoare nucleare? Profetul industriei transformate in fiare vechi nu este strain de acest lucru? De mai multa vreme Romania depune eforturi, fara succes insa deocamdata, pentru a realiza unitatile 3 si 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Inginerul Cornel Mihulecea, persoana care s-a ocupat cu proiectul energiei nucleare romanesti a declarat:

“Piesele reactoarelor pentru acele unităţi, produse în România, erau în stadiu avansat de fabricaţie încă din anul 1990, inclusiv 602 tone de combustibil nuclear. Din păcate, toate acestea au dispărut fără urmă în anii ’90”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Din Romania au disparut doua reactoare nucleare? Profetul industriei transformate in fiare vechi nu este strain de acest lucru?

Autoritatile din Romania anuntau la un moment dat faptul ca unitatile 3 si 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă vor fi realizate printr-o investite de aproximativ 6 miliarde de euro venita din China. Insa ca si multe alte proiecte in cooperare cu chinezii, anuntate cu surle si trambite, si acesta bate pasul pe loc:

“Chinezii voiau să vină cu banii, iar noi urma să venim cu tehnologia, pentru că ei ştiau, pe bună dreptate, că noi avem capacitatea tehnologică de a construi centrale nucleare. Lucru care nu se mai poate face, pentru că unităţile economice autohtone care se ocupau de aşa ceva au fost desfiinţate pe motiv că sunt fiare vechi”,a dezvaluit inginerul Cornel Mihulecea

Profetul industriei transformate in fiare vechi nu este strain de acest lucru?

“În ianuarie 1990, premierul Petre Roman m-a sunat şi mi-a cerut să mă pensionez. Am întrebat cui să predau tot ce am de predat – gândiţi-vă că este vorba despre tehnologie nucleară şi combustibili nucleari! -, iar el mi-a răspuns că nu trebuie să-mi fac griji, să plec şi gata! După câţiva ani de la plecarea mea, primele două reactoare au fost puse în funcţiune, dar celelalte două, pentru unităţile 3 şi 4, au dispărut, la fel cum au dispărut fără urmă şi cele 602 tone de combustibil nuclear, omologat şi fabricat legal în România. Cu acest combustibil ar fi putut funcţiona timp de 5 ani un reactor care furnizează 9% din energia ţării. Acum, va trebui să cumpărăm reactoare de la canadieni. Mi-e ruşine pentru ceea ce se întâmplă”, a marturist Cornel Mihulecea

Intr-un articol publicat pe blogul sau, profesorul Ion Coja se intreaba si el despre cum s-a putut intampla asa ceva in Romania, iar presa si clasa politica sa nu acorde prea mare atentie unei fapte de o asemenea gravitate:

„Abia azi am aflat de existența acestei dezvăluiri, care ar fi trebuit să țină pagina I a tuturor publicațiilor din România! Între timp, dacă nu mă înșel, nemernicul care răspunde la numele de PETRE ROMAN a fost răsplătit cu un loc în Parlamentul României, pe listele liberalilor. Asta este presa din România și clasa politică! Nici nu știi ce să-ți fie mai mare: rușinea sau scârba?!”, a scris Ion Coja

Note/Surse: ioncoja.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info