libris.ro

Florin Citu : „Programul PSD este prea periculos pentru a permite sa fie implementat la virgula”

Florin Citu : „Programul PSD este prea periculos pentru a permite sa fie implementat la virgula”

Florin Citu : „Programul PSD este prea periculos pentru a permite sa fie implementat la virgula”. Senatorul PNL Florin Cîţu face o declaratie cu un impact foarte puternic, in legatura cu programul de guvernare al PSD. Senatorul PNL-ist este convins ca „nu exista niciun miracol economic asa cum promite PSD”, iar despre programul  de guvernare crede ca acesta se va dovedi un esec total.

Despre programul de guvernare al celor de la PSD, Florin Cîţu mai aduga ca acesta „este populist si distructiv”  pentru ca „se bazeaza pe cateva lucruri care sunt comune tuturor populistilor: promite crestere economica mare si redistribuirea veniturilor in timp ce ne cere sa ignoram, pentru ca, zic ei, nu ar fi importante, deficitul, datoria publica, contextul international si reactia investitorilor straini.”

„Programul psd este prea periculos pentru a permite sa fie implementat “la virgula”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Nu exista niciun “miracolul economic” asa cum promite psd. Programul va fi un esec total, si Romania cu el. Asta nu pentru ca o spun eu. Adevarul este ca un program care creste cheltuielile cu o dinamica dubla fata de cea a PIB-ului, an dupa an, si in acelasi timp promite si reduceri de taxe duce doar la dezastru.

Cum stim ca programul psd este populist si distructiv? Se bazeaza pe cateva lucruri care sunt comune tuturor populistilor: promite crestere economica mare si redistribuirea veniturilor in timp ce ne cere sa ignoram, pentru ca, zic ei, nu ar fi importante, deficitul, datoria publica, contextul international si reactia investitorilor straini.

Dar avem, noi cei din opozitie, si o problema. La fel ca in cazul caderii socialismului, din care isi trag radacinile psd si al sau program, s-ar putea sa mai dureze ceva timp pana platim nota de plata. Iar psd stie acest lucru si il speculeaza foarte bine. Pare ca in fiecare zi ofera cate ceva. O gratuitate, o subventie, un punct de pensie,un proiect finantat prin PNDL, un minister nou etc.

Si totusi, cat poate sa dureze baiarmul psd pe banii nostri? Cand vine nota de plata? Conteaza foarte mult in ce punct ne aflam cand incepe dezmatul pe banii publici. Romania creste aprope de potential, cred eu. Altii, inclusiv bugetul psd, spun ca deja crestem peste potential. In ambele scenarii este clar ca nu prea avem mult loc de manevra. Este posibil sa mai vedem unul sau maxim doi ani de crestere economica similara cu cea din ultimii doi ani. Si cam atat.

Dar, si va rog sa retineti asta, din acest moment cresterea economica sustinuta de subventii, salarii mai mari din pix, gratuitati, iertari de datorii si alti “stimuli” inclusi in programul psd nu fac decat sa garanteze o cadere economica mai dura de la o inaltime mai mare.

De aceea, eu* nu pot sa permit ca toate minele incluse in acest program sa fie ingropate in economie. Nu pot sa stau si chiar sa ajut, sa cer, psd-ului sa-si implementeze programul si pentru ca eu stiu unde duce si asta m-ar facea si pe mine responsabil.

Nu o sa fiu partenerul psd-ului in timp ce duce Romania pe un drum al servitutii. Prefer sa incerc cu tot ce am sa-i opresc acum. Cand se mai poate.

*Vorbesc in nume personal. Desi, recunosc ca mi-ar placea ca mai multi colegi sa creada ca aceasta este varianta mai buna.”, a postat pe facebook senatorul PNL Florin Citu

Florin Citu : „Programul PSDeste prea periculos pentru a permite sa fie implementat la virgula”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info