libris.ro

„România – 100 Rădăcini”, un concurs de desene adresat copiilor români din diaspora

„România – 100 Rădăcini”, un concurs de desene adresat copiilor români din diaspora

„România – 100 Rădăcini”, un concurs de desene adresat copiilor români din diaspora

Un proiect inedit, intitulat „România – 100 Rădăcini”, este adresat tuturor copiilor români din diaspora, constand intr-un concurs de desene pentru copii. Din toate lucrarile inscrise in concurs, cele mai reprezentative 100 dintre ele vor fi alese si se vor regasi intr-un album colectiv de arta vizuala.

De asemenea, vor fi organizate minim doua expozitii in comunitatile romanesti din Europa si din America, iar cele mai bune trei dintre lucrarile inscrise vor primi si cate o recompensa financiara. La concurs se pot inscrie copii români din diaspora cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, inclusiv cei proveniti din familii mixte, familiarizati cu elementele de identitate nationala a României, potrivit animanews.org.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„România – 100 Rădăcini”, un concurs de desene adresat copiilor români din diaspora

„În contextul în care România va marca 100 de ani de la Marea Unire, proiectul are ca principal scop cunoașterea, promovarea, păstrarea, convervarea și valorificarea identității naționale românești în rândul copiilor născuți și/sau crescuți în diaspora, proveniți atât din familii în care ambii părinți aparțin naționalității române, cît și a copiilor ce provin din familii mixte, în care doar unul dintre părinți posedă naționalitatea română. Copiilor de români din diaspora cu vârste curpinse între 5 și 10 ani, li se lansează invitația de a se implica în proiect prin desene proprii, care să surpindă elemente de identitate natională românească, ca expresie a caracterului național, raportate la limbă, cultură, obiceiuri, tradiții, cutumele naționale specifice și alte elemente de identitate extinse la sufletul românesc. 100 din totalul lucrărilor înscrise in concurs vor fi selectate și incluse într-un album coletiv de artă vizuală ce va purta titlul proiectului și care va fi publicat in Statele Unite ale Americii. Cele mai bune trei lucrări vor fi premiate.”, se arata intr-un comunicat al paginii de Facebook România – 100 Rădăcini

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info