Romanii din secuime se simt tradati de catre politicienii romani si lasati prada maghiarizarii fortate

Hargita, Covasna - Mihai Tirnoveanu sursa foto: facebook.com/mihai.tirnoveanu

De sute de ani, romanii din Ardeal sunt supusi unei maghiarizari fortate de catre asa zisii vecinii nostri unguri cu care se presupune ca ar trebui sa convietuim impreuna in pace si fara sa incercam unii asupra celorlalti asimilarea prin impunerea fortata a limbii, a religiei sau prin alte incalcarii flagrante ale libertatilor si drepturilor omului.

Si totusi asta se intampla inca din vremuri de mult apuse, dar fara sa fie o surpriza multa prea mare, aceasta maghiarizare fortata a romanilor continua si astazi, cu ajutorul complicitatii tradatoare a unor politicieni imbecili si tradatori ca Traian Basescu, Mihai Razvan Ungureanu, Mircea Dusa sau Victor Ponta.

Romanii din secuime se simt tradati de catre politicienii romani si lasati prada maghiarizarii fortate

Romanii din aceasta zona nu doar ca se simt discriminati si straini in tara lor ci sunt discriminati pe bune, asupra lor facandu-se diferite abuzuri institutionale, fiindu-le incalcate diferite drepturi si libertati fundamentale ale omului, pentru simplul motiv ca s-au nascut romani. Li se refuza dreptul de a se angaja si a lucra in administratie sau in alte functii publice, legile si Constitutia Romaniei fiind aici aplicate arbitrar dupa voia si „gustul”  autoritatilor locale, care actioneaza mereu in detrimentul comunitatii romanesti din aceasta zona.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Localitatea Doboi din judetul Harghita a fost martora unor scene groaznice in timpul invaziei horthyste din Transilvania, mai multe crime de o brutalitate inimaginabila avand loc in acele vremuri.

Doboi este un loc special. Aici limba română se mai vorbeşte doar la biserică . Numele locuitorilor sunt aproape toate maghiarizate. Pe de altă parte, cele trei unguroaice din sat, măritate cu români, se consideră românce. Ca şi în celelalte localităţi, comunitatea este slab conexată cu altele din judeţ , cel puţin la nivelul percepţiei colective.

Doboi – pentru majoritatea românilor, Plăieşi-Imper pentru ceilalţi, orbitează în jurul Miercurea Ciuc, cu trimiteri spre Braşov şi spre Bucureşti. Remarcăm că pentru reprezentantii autoritaii statului român, în cazul de faţă al celor din politie, comunitatea este complet suspendata în spaţiul social înconjurator.

Hargita, Covasna - Mihai Tirnoveanu sursa foto: facebook.com/mihai.tirnoveanu
Harghita, Covasna – Mihai Tirnoveanu sursa foto: facebook.com/mihai.tirnoveanu

Sursa:

[1] rgnpress.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info