FMI versus Ponta

Exista o singura tara care si-a platit integral datoriile externe, este nenorocita de Romania in ‘89

Am fost sceptic fața de toate variantele care au circulat despre o posibila sau presupusa mana criminala la Clubul Colectiv, chiar daca ramane suspecta siguranța cu care Rareș Bogdan a anunțat iminenta schimbare a lui Ponta cu Cioloș… Prin luna februarie, același Rareș punea pariu intr-o emisiune de-a sa ca pana la 1 martie Ponta va parasi postul de prim ministru. N-a mai pomenit nimic de acel pariu și a continuat sa lucreze seara de seara la demisia sau demiterea guvernului Ponta.

Cred ca ar trebui ca acest politruc bine pomadat sa dea explicații: cum urma sa fie demis Ponta daca nu se intampla tragedia de la Colectiv? Pe ce informatii se baza cand a pronosticat cu atata siguranta schimbarea de guvern?! Ce informații avea cu privire la modalitatea prin care Ponta urma sa fie constrans sa plece? Caci, era limpede, Ponta a fost o nuca tare, prea tare pentru un molau ca Johannis. Nu se lasa dus din Palatul Victoria cu una, cu doua!… Musai sa ni se explice ce aveau in vedere, inclusiv cei de la Bruxelles, cand au contat pe iminenta demisie a lui Ponta!

FMI versus Ponta

Ideea ca vreunul dintre adversarii politici ai lui Ponta putea sa puna la cale tragedia de la Club mi s-a parut imposibil de acceptat! Era de acceptat doar in varianta, posibila, a unui scenariu care ar fi urmat sa se finalizeze cu o busculada, cu panica, multi raniti etc., eventual, Doamne, fereste, si cativa, vreo doi-trei morti!… Nu mai multi!… Calcul gresit, lipsa de profesionalism a executantilor fiind cauza dimensiunilor teribile ale tragediei!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


[alert-announce]Aflu insa de la persoane informate ca adversarul cel mai puternic al lui Ponta nu ar fi o persoana, Johannis sau Dragnea ori Oprea sau Blaga, Geoana sau Basesu, ci o entitate relativ abstracta: FMI, adica Fondul Monetar International! Cica Ponta, printre putinele lucruri bune pe care le-a facut, a zis NU de mai multe ori cand FMI s-a oferit sa ne „ajute” in continuare, cu bani, cu asistenta tehnica și alte beneficii otravite. Refuzul lui Ponta, zic persoane bine informate, ar fi cauza demiterii sale! Urmand ca noul guvern sa repuna FMI-ul in drepturile sale!…[/alert-announce]

FMI asadar! Adica Fondul Monetar International!… Poate fi luat in calcul atunci cand facem lista celor interesati de producerea tragediei de la Club?… Cum sa nu?!

O amintire, pe care mi-o aduce in minte ipoteza de mai sus! De fapt o marturie pe care o pot depune, ce am auzit cu urechie mele de la un fost prim-ministru: vizitat de o delegatie a FMI, domnului prim ministru i se aduce reprosul ca in Romania nu merge prea bine colectarea impozitelor si a taxelor! Da, raspunde acesta, avem mari greutati, chiar si din partea unor mari firme care nu-si achita impozitele, nici la timp, nici integral! Ce sa vorbim de micile intreprinderi, daca firme ca Pepsi Cola sau Mc Donalds au restante mari de platit!

[alert-announce]La care FMI, adica seful delegației FMI, i-a batut cu pumnul in masa premierului roman si i-a strigat in fata: „Dumneata sa nu te legi de Pepsi Cola sau McDonalds, ca datorita lor esti dumneata prim ministru in Romania!”[/alert-announce]

Sensul acestor cuvinte mi s-a parut clar: debarcarea lui Ceaușescu si venirea la putere a emanatilor revolutiei s-a facut si cu cheltuirea unor sume mari de bani, la bugetul „revolutiei” din decembrie contribuind substantial si firme care apoi au venit de s-au instalat in Romania ca mari investitori straini, alde Pepsi Cola, McDonalds…

Darius Vâlcov: "Acordul cu FMI nu mai trebuie continuat", foto: glasul.info
Darius Vâlcov: „Acordul cu FMI nu mai trebuie continuat”, foto: glasul.info

Iar FMI a colectat aceste fonduri, le-a gestionat si cunoaste bine lista „donatorilor”, adica a fost activa si direct interesata in debarcarea lui Ceaușescu, cel care daduse legea care interzicea guvernului roman sa mai contracteze imprumuturi externe. Adica Ceaușescu ridicase viza de intrare in Romania pentru emisarii FMI si ai Bancii Mondiale… Gest impardonabil! Care trebuia pedepsit in mod exemplar: cine va mai face ca el, ca el o va pati!

[alert-warning]Numai ca „revolutia” din decembrie 1989 nu s-a facut numai cu cheltuieli mari, pana acum de nimeni contabilizate public, ci si cu costuri umane infioratoare: circa 1500 de morti, mii de raniti… Deci pe lista celor vinovati de producerea acestor crime, in fruntea listei, inaintea unor persoane, trebuie puse niste entitati impersonale. Au fost deja pomenite serviciile secrete precum KGB sau CIA… Prea puțin au fost pomenite insa FMI sau Banca Mondiala… Abia dupa aceste entitați sinistre lista cuprinde si nume de pesoane: Brucan, Roman, Iliescu etc.[/alert-warning]

Se pare ca planificarea initiala, pentru care se facuse si concentrarea de fonduri necesare, avea in vedere 60.000 de victime!… Oricum, participarea la „revolutia” din Decembrie ca finantator insemna si acordul cu producerea a sute sau mii de victime!

[alert-announce]Asadar, FMI vinovat de crimele din decembrie 1989?! Nimic mai logic si mai plauzibil si mai evident! In plus, vine si confirmarea relatata mai sus: insisi reprezentantii FMI au recunoscut, in fața unui prim ministru roman, ca mana FMI a lovit Romania și in decembrie 1989! La fel de binefacator![/alert-announce]

[one_half][tp_product id=”196845168″ feed=”158″][/one_half]Daca FMI nu s-a sfiit sa verse sange in decembrie 1989, de ce s-ar abtine s-o faca si cu alte ocazii, cand interesele sale sunt nesocotite, compromise?!

Mana FMI la clubul Colectiv?

Cam asta este ipoteza la care ajungem daca acceptam parerea specialistilor: amestecul FMI in demiterea lui Ponta, ba chiar si amestecul FMI, de data asta evident, in alcatuirea guvernului Cioloș!

Numai familiile victimelor se pot implica in aflarea adevarului, indiferent cine ar fi vinovatul! In ipoteza ca vinovat sau implicat ar fi FMI, autoritațile nu vor face nimic! Adica vor face totul ca sa ascunda adevarul! Așa cum l-au ascuns și in decembrie 1989!

ION COJA

[alert-announce]Sursa: ioncoja.ro[/alert-announce]

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info