RSS

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Suntem alaturi de luptatorii pentru Tara

Print Friendly, PDF & Email

Puterea de a fi român: Petrică Bilibok-Barsan, invatator in satul Tarhausi, com. Ghimes-Faget, (Bacau, granita cu Harghita), invatator in România. Intr-o zona dominata economic de cei de alt sange si alta credinta, in care punga cu treizeci de arginti ispiteste suflete si constiinte, invatatorul nostru ramane demn, in picioare, ramane român si actioneaza ca atare: ii educa pe copiii de la scoala din sat in duhul traditiilor stramosesti, le insufla dragostea fata de cantecul si jocul popular, respectul fata de voievozii si eroii Neamului, fata de poetii si scriitorii culturii noastre nationale. Nimic deosebit sau extraordinar ar spune multi.

Suntem alaturi de luptatorii pentru Tara

Credeti-ma pe cuvant, in acel loc, chiar este. Batalia pentru pastrarea identitatii românesti, a limbii române si a credintei ortodoxe se da cu ardoare zi de zi, pentru ca zona sa nu devina un desert etnic românesc. De aceea sustinerea invatatorului si a copiilor lui este vitala, parintii elevilor români precum si ceilalti frati ai nostri de acolo trebuie sa constientizeze ca nu sunt lasati de izbeliste, ca eforturile lor sunt apreciate si sustinute de noi toti.

In momentul in care vor vedea ca noi, cei din restul Tarii stim de ei, si ca ne putem uni pentru ei, vor capata un curaj mai mare, se vor uni ei insisi, urmand exemplul nostru, pentru a putea sa-si afirme cu o mai mare tarie identitatea de români.

La inceputul lui Decembrie vom merge la Ghimes, pe fosta si neagra “granita de o mie de ani” a fostului Imperiu Austro-Ungar cu Tricolorul National Românesc pentru a-l inmana fratilor nostri de sange si credinta, vom merge la Ghimes cu daruri pentru copiii nostri, le vom oferi carti, rechizite, dulciuri si cate un stegulet tricolor, pentru a creste cu el in suflet, pentru a vedea in fiecare dimineata zorii ivindu-se prin panza lui. Suntem Români pentru Români.

Steagurile si cadourile pentru copii se centralizează în Brasov la adresa mea (Tîrnoveanu Mihai, Brașov, str. Liviu Cornel Babeş, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Postal 500423, tel. 0722566606).

Avem deschise si doua conturi la BRD, in special pentru românii din diaspora. Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Banii trimisi vor fi folositi pentru achizitionarea steagurilor, precum si a pachetelor pentru copiii de români ce vor primi cadouri de Sfantul Nicolae.

Doamne ajuta, frati romani!

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline