RSS

(VIDEO) IAȘI: Manifest împotriva…

(VIDEO) IAȘI: Manife…

Cartea scrisă de Iohannis, "Pas …

Cartea scrisă de Ioh…

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Suntem alaturi de luptatorii pentru Tara

Print Friendly, PDF & Email

Puterea de a fi român: Petrică Bilibok-Barsan, invatator in satul Tarhausi, com. Ghimes-Faget, (Bacau, granita cu Harghita), invatator in România. Intr-o zona dominata economic de cei de alt sange si alta credinta, in care punga cu treizeci de arginti ispiteste suflete si constiinte, invatatorul nostru ramane demn, in picioare, ramane român si actioneaza ca atare: ii educa pe copiii de la scoala din sat in duhul traditiilor stramosesti, le insufla dragostea fata de cantecul si jocul popular, respectul fata de voievozii si eroii Neamului, fata de poetii si scriitorii culturii noastre nationale. Nimic deosebit sau extraordinar ar spune multi.

Suntem alaturi de luptatorii pentru Tara

Credeti-ma pe cuvant, in acel loc, chiar este. Batalia pentru pastrarea identitatii românesti, a limbii române si a credintei ortodoxe se da cu ardoare zi de zi, pentru ca zona sa nu devina un desert etnic românesc. De aceea sustinerea invatatorului si a copiilor lui este vitala, parintii elevilor români precum si ceilalti frati ai nostri de acolo trebuie sa constientizeze ca nu sunt lasati de izbeliste, ca eforturile lor sunt apreciate si sustinute de noi toti.

In momentul in care vor vedea ca noi, cei din restul Tarii stim de ei, si ca ne putem uni pentru ei, vor capata un curaj mai mare, se vor uni ei insisi, urmand exemplul nostru, pentru a putea sa-si afirme cu o mai mare tarie identitatea de români.

La inceputul lui Decembrie vom merge la Ghimes, pe fosta si neagra “granita de o mie de ani” a fostului Imperiu Austro-Ungar cu Tricolorul National Românesc pentru a-l inmana fratilor nostri de sange si credinta, vom merge la Ghimes cu daruri pentru copiii nostri, le vom oferi carti, rechizite, dulciuri si cate un stegulet tricolor, pentru a creste cu el in suflet, pentru a vedea in fiecare dimineata zorii ivindu-se prin panza lui. Suntem Români pentru Români.

Steagurile si cadourile pentru copii se centralizează în Brasov la adresa mea (Tîrnoveanu Mihai, Brașov, str. Liviu Cornel Babeş, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Postal 500423, tel. 0722566606).

Avem deschise si doua conturi la BRD, in special pentru românii din diaspora. Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Banii trimisi vor fi folositi pentru achizitionarea steagurilor, precum si a pachetelor pentru copiii de români ce vor primi cadouri de Sfantul Nicolae.

Doamne ajuta, frati romani!

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info