DexOnline atacă în mod blasfemiator Ortodoxia: promovează o ilustrație de prost gust pentru moaște

La fel ca la începutul anilor ’50, e din nou la modă în România să ataci creștinismul, să fii anticreștin, și din păcate statul, unul antiromânesc și anticreștin, încurajează din plin astfel de atitudini, fix ca vremea consilierilor (n.r. a se citi guvernatorilor) sovietici.

Nu-i prima dată când cei de la DexOnline.ro lovesc în ortodoxia românească. Au mai făcut-o și cu alte ocazii, dar într-un mod mult mai subtil și cu mai multă finețe. Acum însă au sărit rău de tot calul, încercând probabil un soi de psihologie inversă, pe considerentul că și publicitatea negativă până la urmă tot o formă de publicitate este…

Pe dexonline.ro, mulți dintre români au avut oroarea și consternarea să vadă că pentru cuvântul lunii a fost ales cuvântul „moaște”, ilustrat printr-un desen sinistru: un craniu plin de urme de ruj, de buze, de „pupături”… Un adevărat afront și blasfemie la adresa ortodoxiei românești!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
Foto: Facebook / Daniel Gheorghe

Deputatul Daniel Gheorghe condamnă și el gestul și „decăderea omului într-o stare de neo-barbarie materialista”:

Iată ce înseamnă propaganda anticreștina din România! Dacă v-ati întrebat dacă ceea ce se întâmplă în America, în Chile ori mai nou, chiar în Polonia de lângă noi, ar fi vreun caz izolat ori o pseudo-reactie a unei false „societăți civile”, lucrurile sunt mai complicate decât par: asistăm la un atac ideologic programat și foarte abil diseminat media, care angajează resurse uriașe la scară mondială, la adresa moștenirii Lui Hristos și a fundamentelor creștine! Poate acum se înțelege mai limpede de ce victoria republicanilor în alegerile din Statele Unite ale Americii joacă un rol esențial pentru întreaga dinamică planetara, într-o măsură mult mai mare decât în alte momente istorice. Ortodoxia face parte din cea mai lăuntrică fibră spirituală pe care o avem noi, Românii, iar atacul la adresa Bisericii este parte dintr-o schemă mult mai mare care presupune demantelarea morală a lumii și până la urmă decăderea omului într-o stare de neo-barbarie materialista.”, a scris pe facebook deputatul Daniel Gheorghe

Dar hai să vedem ce e cu acest DexOnline. După cum poate vă dați seama încă din numele site-ului, avem de-a face cu un DEX (Dicționar explicativ al limbii române) online.

Pentru cine este destinat DEX-ul? Pentru români! Ce zice ultimul recensământ desfășurat pe teritoriul României? Păi ne zice așa: „cea mai mare parte a populației României, respectiv 86,45%, s-a declarat ca fiind de confesiune creștin ortodoxă, conform recensământului din 2011„.

Așadar, 86,45% dintre românii cărora se adresează cei de la DexOnline sunt „pupătorii de moaște” așa cum iau ei în batjocură, adică sunt românii ortodocși. Păi și atunci, de ce ar mai intra „pupătorii de moaște” pe DexOnline, să le producă trafic și bani acestor anticreștini care nu se feresc să producă o astfel de jignire la adresa ortodoxiei românești?

Dacă am fi solidari precum ungurii, polonezii, slovacii, sârbii, etc, acest site anticreștin ar trebui boicotat de către orice român ortodox practicant.

Când începi să te rușinezi de ceea ce ești, de lucrurile în care cred strămoșii tăi, de tradiții, de legăturile cu cerul și cu pământul, atunci lupta lor, a celor care ne vor răul, e deja câștigată. Ceea ce ne definește pe noi este ceea ce am moștenit, cu bune și cu rele. Cu cât noi vom fi mai statornici și mai conservatori (n.r. în sensul bun al cuvântului), cu atât mai greu le va fi lor să ne dezbine, să ne dilueze etnic, religios, identitar, etc

Fiecare troiță ridicată din adâncul sufletului nostru stă chezășie pentru viitorul ortodoxiei pe aceste pământuri și în acest nou mileniu.Dacă am fi reușit să ne înălțăm și sufletele la până la înălțimea lăcașurilor religioase pe care le-am ridicat până acum, atunci nația asta ar fi ajuns departe tare față de alte seminții ale pământului. Gândiți-vă puțin la asta, reflectați, cât încă mai este liber s-o facem…

Catedrala Mitropolitană din Iași, 29 Octombrie 2020, Foto: © Fandel Mihai

PS: Acum e la liber la Sfânta Parascheva la Iași. Important era să se interzică accesul la un eveniment spiritual cu o tradiție de secole pentru întreaga Moldovă și nu numai, aș zice chiar pentru întreaga spiritualitate românească. A fost un atac îndreptat împotriva ortodoxiei românești, împotriva etosului românesc, o încercare samavolnică de extirpare a credinței, a reperelor spirituale ale poporului român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Nesimțire! Pentru firma din Suceava cu care Chirica "pune" pavele, băncile au devenit "organizare de șantier"!?

vin oct. 30 , 2020
Deși lucrează nu tocmai foarte satisfăcător, și deloc ieftin, o firmă din Suceava câștigă de ani buni contracte foarte bănoase cu muncipalitatea ieșeană, reprezentată din păcate de ani buni de către Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, reales încă o dată, deși în sondaje nu stătea deloc, dar deloc bine… Câteva […]

Poate vă place și:

libris.ro