9 Martie: Comunitatea Identitară Iași a comemorat Ziua Deținuților Politici Anticomuniști

Marți, 9 martie 2021, de la ora 12:00 membrii Comunității Identitare Iași au participat la comemorarea anuală a foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, la monumentul închinat acestora, lângă Biserica Metocul Maicilor de pe bulevardul Independenței, un eveniment organizat de către Liga Studenţilor (LS IAȘI) și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) – filiala Iași.

“Liga Studenţilor (LS IAȘI) și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) – filiala Iași a organizat marți, 9 martie, de la ora 12:00, comemorarea anuală a foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, la monumentul închinat acestora, lângă Biserica Metocul Maicilor de pe bulevardul Independenței.

La data de 9 martie, când Biserica face prăznuirea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, sunt comemorate victimele regimului comunist din România.

Prin Legea 247/2011, ziua de 9 martie a fost instituită drept Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989.Biserica „Sf. Parascheva” – Metocul Maicilor a fost unul dintre locurile reprezentative ale rezistenței anticomuniste a studenților și elevilor ieșeni, acestea fiind adăpostiți și ajutați permanent în acei ani tulburi de preotul paroh Ioan Tatulea, fost deținut politic anticomunist la rândul său.

La manifestare au fost prezenți foști deținuți politici care au supraviețuit regimului comunist și reprezentanți ai autorităților locale.

Liga Studenților se implică constant în conservarea și promovarea memoriei luptei foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, în special a studenților și elevilor care s-au opus instaurării și perpetuării regimului comunist în România.”, se arată în comunicatul publicat pe facebook de către Liga Studenţilor (LS IAȘI)

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

2 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

3 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

4 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

6 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago