O veche poveste ungureasca – “Uimitorul porc” cere cocina autonoma

Va recomand sa cititi programul politic al lui Laszlo Tokes. Acesta s-a inspirat de la Victor Viorel Tonta si a facut copy-paste la o carte de povesti pentru copii intitulata Uimitorul Porc: O veche poveste ungureasca ( The Amazing Pig : An Old Hungarian Tale).

Titlul original al povestii asa cum suna el in maghiara este “Az Nem Igaz”  care in romana ar insemna “Asta nu este Adevarat”. Autorul cartii este Paul Galdone care nu si-a inchipuit niciodata ca cineva ar fi in stare sa-i plagieze opera si s-o transforme in program politic.

O veche poveste ungureasca – “Uimitorul porc” cere cocina autonoma

Pe scurt despre ce este vorba in aceasta poveste : un rege crede toate povestile pe care i le indruga un baiat de la o ferma despre un porc minune , un porc uimitor fermecat. Astfel baiatul sarac de la ferma ajunge sa castige mana fetei regelui. E un fel de 1001 de nopti dar adaptata la folclorul si cultura maghiara.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Din programul politic al lui Tokes totusi nu este clar cine este porcul, cine este baiatul sarac de la ferma si de ce vrea porcul cocina autonoma!

PS: Acesta este un pamflet si trebuie privit ca atare

Sursa: Glasul-Moldovei.blogspot.md, Vasile Morari

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Securizarea Republicii Moldova prin formarea unei confederatii cu Romania

mie mart. 19 , 2014
In contextul actual, cu evenimentele recente din Crimeea si tendintele expansioniste ale Rusiei care cel putin din privinta oamenilor de rand par de neoprit atata timp cat marile puteri ale Europei si ale lumii nu fac nimic concret pentru a le opri provoaca ingrijorare pentru toata lumea.   Singura modalitate […]
Securizarea Republicii Moldova prin formarea unei confederatii cu Romania

Poate vă place și:

libris.ro