RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Securizarea Republicii Moldova prin formarea unei confederatii cu Romania

Print Friendly, PDF & Email
In contextul actual, cu evenimentele recente din Crimeea si tendintele expansioniste ale Rusiei care cel putin din privinta oamenilor de rand par de neoprit atata timp cat marile puteri ale Europei si ale lumii nu fac nimic concret pentru a le opri provoaca ingrijorare pentru toata lumea.
 
Singura modalitate de a asigura protectia si securitatea Republicii Moldova este aceea de a se reuni cu Romania. Daca ar fi existat vointa politica pe ambele maluri ale Prutului aceasta reunire ar fi trebuit sa fi fost facuta de mult. Un mare dezavantaj pentru atingerea acestui obiectiv l-a constituit si piatra de moara legata de gatul Romaniei numita Iliescu (agent GRU Ivanovici).

Securizarea Republicii Moldova prin formarea unei confederatii cu Romania

 
Atat Romania cat si Republica Moldova au trecut prin framantari politice si economice, prin niste perioade de tranzitie in care s-au conturat si creionat mult mai bine taberele politice si interesele acestora.
 
Stim ce-i macina pe multi dintre politicienii din Republica Moldova: ii macina ca dupa reunire isi vor pierde functiile si puterea dar exista si varianta unei Uniri intr-o confederatie unde Republica Moldova sa fie republica autonoma in cadrul confederatiei, nici n-ar mai fi nevoie de circul cu integrarea in UE, integrarea reala din punct de vedere economic s-ar face natural in timp, numai politicienii din Republica Moldova sa se miste mai repede, sa deschida mari ochii si sa ciuleasca bine urechile pentru ca timpul e scurt.

Pana acum politicienii din Republica Moldova au jucat acelasi joc periculos la doua capete ca si Ucraina: si cu Vestul si cu Estul. Faptul ca Rusia si Putin ne sufla in ceafa trebuie sa grabeasca deciziile luate de politicienii basarabeni. Confederatia cu Romania in care Republica Moldova sa fie o republica autonoma e cea mai buna si mai convenabila solutie pentru moment in acest nou context politic cand harta Europei se redeseneaza peste noapte.
 
Dupa securizarea Republicii Moldova prin formarea unei confederatii impreuna cu Romania pe urma politicienii basarabeni vor putea si ei sa se integreze in peisajul politic al Romaniei si usor in timp Romania sa redevina un intreg impreuna cu Basarabia.

 

Singura problema reala in calea reunirii Basarabiei cu Romania este Transnistria si securizarea frontierei Basarabiei care ar deveni astfel granita estica a Uniunii Europene. 
 
Atata timp cat exista o decizie internationala cu care Rusia a fost de acord, de retragere a armatei a 14-a ruse din Transnistria si ea nu a fost pusa in aplicare, asta este partial si vina oamenilor politici din Republica Moldova care ar fi trebuit sa faca tot ce se putea pentru ca acea decizie sa fie pusa in practica.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline