Moldoveanul care ar fi putut conduce URSS

Ucraina si Crimeea sunt din nou la actualitate datorita recentelor evenimente din aceste regiuni. Putina lume stie insa de Mihail Frunze, romanul din fruntea Armatei Rosii care a cucerit Crimeea si Ucraina. Acesta a condus Armata Rosie si a invins armatele „albilor” din Crimeea si din Ucraina iar datorita succeselor sale militare era vazut ca favorit sa ii urmeze la conducerea URSS-ului lui Lenin dar se pare ca a fost asasinat la ordinul lui Stalin.

Moldoveanul care ar fi putut conduce URSS

Ascensiunea sa a fost atat de rapida incat Trotki avut toata increderea in el si l-a lasat la comanda totala a frontului de est. Se pare ca tocmai succesul sau i-a adus acestuia si moartea , Stalin eliminandu-si din timp toti posibilii contracandidati la conducerea URSS-ului. Totusi Mihail Frunze a ramas in constiinta rusilor si nu doar lor ca unul dintre „parintii” fondatori ai URSS-ului.

Pe intreg teritoriul fostului URSS sunt statui ale lui Mihai Frunze, s-au ridicat muzee in numele sau, s-au denumit strazi, cladiri sau chiar localitati , capitala Kirghiziei (Biskek) a purtat timp de 70 de ani numele sau. Pana si in Turcia, piata Taksim din Istanbul exista o statuie a lui Mihail Frunze care troneaza alaturi de Ataturk, parintele Turciei moderne .

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Mihail Frunze este ingropat langa zidul Kremlinului unde are si o statuie, langa mausoleul lui Lenin al caror succesor trebuia sa fie. Statui ale sale mai exista si intr-o statie de metrou din Moscova, in fata diferitelor academii militare de pe intreg teritoriul fostului URSS.

Mihail Frunze nu si-a ascuns niciodata originea romaneasca si in acele timpuri era un avantaj la Kremlin sa nu fii rus , cei mai mari conducatori ai URSS-ului fiinde de fapt de nationalitati cat se poate de diferite de cea rusa. Totusi, Mihail Frunze a luptat si a sacrificat totul pentru URSS chiar si pe fiul sau, Timur Frunze, pilot de bombardier care a murit doborat de germani in al doilea razboi mondial.

Ce ar fi putut insemna pentru romani si pentru Romania daca Mihail Frunze ar fi urmat in locul lui Lenin si nu Stalin?  Ar fi avut de „castigat” Romania in al doilea razboi mondial daca liderul URSS ar fi fost de origine romana? Ar mai fi avut de suferit atatea zeci de mii de romani deportati in Siberia?

http://www.ziare.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

3 thoughts on “Moldoveanul care ar fi putut conduce URSS

Lasă un răspuns

Next Post

Houston, we have a problem ... with Jobbik!

mie apr. 16 , 2014
Vona Gabor este dementul care a spus ca a spus ca „Ungaria trebuie să-şi asume un conflict cu România” .Dupa cum se vede in imaginile postate mai sus noi romanii am fost prea amabili si prea toleranti cu acest nebun. In colajul de imagini de mai sus se poate vedea „tratamentul” […]
Houston, we have a problem ... with Jobbik!

Poate vă place și:

libris.ro