libris.ro

Viitorul trist , gazele de sist

Viitorul trist , gazele de sist

Intr-una din zilele cand fusese un protest mai puternic la Pungesti si chipurile s-au difuzat cateva imagini la televiziuni cu abuzurile de acolo ma gaseam la un magazin satesc incercand sa cumpar ceva , nici nu mai tin bine minte ce doream de fapt sa cumpar pentru ca intr-un final am plecat de acolo incarcat cu o mie de ganduri trecandu-mi prin cap si obligandu-ma sa reflectez asupra vremurilor in care traim.

Cat s-a difuzat reportajul legat de Pungesti la un televizor suspendat pe peretele magazinului satesc oamenii prezenti au privit , unii au lasat sa curga cu darnicie si cateva injuraturi la adresa americanilor de la Chevron , la adresa conducatorilor de la Bucuresti altii comentat in masura pregatirii fiecaruia si pe cat il ducea capul.

O batrana insa a iesit cu o sacosa pe mana , s-a asezat pe banca din fata magazinului sprijinindu-si barbia intr-una din maini si oftand prelung,  ramanand cu privirea fixa si pierrduta undeva aiurea. O intreb de ce ofteaza gandindu-ma ca poate la varsta ei i s-a facut rau sau sufera de vreo boala speficica varstei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Mi-a raspuns fara sa-si schimbe directia privirii , si fara sa se miste macar cu vreun centimetru din pozitia in care ramasese :
 „Boc mi-a furat pensia dar Ponta vrea sa-mi fure tot ! Eu sunt batrana , am trait asa cum am putut , mi-a fost cand mai bine , cand mai rau , dar tot timpul mi-am putut intretine de bine de rau familia din munca pamantului.

A fost hot si derbedeul ala de Boc ca mi-a furat pensia dar Ponta vrea sa-mi fure tot. La varsta mea vreau sa-mi traiesc batranetile linistita dar si sa stiu ca dupa ce eu n-oi mai fi copiii mei , nepotii mei , vor putea sa se hraneasca si sa traiasca ca si mine de pe acelasi pamant ca si pana acum.

Dar daca banditul asta de Ponta si cu americanii lui otravesc pamantul si apa cum tot spun multi ca vor sa faca atunci eu cum sa-mi mai duc batranetile linistita ? Daca apuc zilele astea , sa vad cum banditii astia isi bat joc de pamanturile , de apa si de vietile oamenilor eu de raul la asa ceva nici nu voi putea muri ! „

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info